Erken SEÇİM Olur mu?

Son günlerde; ekonomik ve özellikle siyasi haber gündemi çok yoğun! Gündemin yoğunluğundan kafamızı kaldıramıyoruz,  desek yanlış olmaz! Okumak, anlamak, yorumlamak ve karar vermekte zorlanıyoruz? Peki, neler oluyor?  

Gündemin yoğunluğundan ve son dönemde alınan, sosyal – ekonomik ve siyasi kararları okumalarımız çerçevesinde, bir erken seçimi işaret eder gibi! Peki, tüm bu göstergeler bir seçimi işaret etmesine rağmen,  ülkenin bir erken seçime ihtiyacı var mıdır?

Önceki dönemlerde, kamuoyuna yansıyan mezkûr olay – olgu ve haberler ile hükümetlerin düştüğünü veya erken seçim kararlarının da alındığını, bir kenara not edelim!

Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda, Cumhur İttifakının adayı uzun zaman önce beyan edilmiştir! Fakat Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı belli değildir! Yoksa aday bulunamıyor mudur? Ya da,  aday var,  taraflar mutabakata vardı ve yıpratılmaması adına, Kadim bir AKIL tarafından perdelenmekte midir? Neden olmasın?

Millet İttifakının Cumhurbaşkanı Adayı; tüm EKOL temsilcilerinin onayına sunulmuş ve taraflarca kabul görmüş olabilir mi? 

Kamuoyunda seslendirilen tüm adayların, gerçek adayın yıpratılmaması adına,  TAVŞAN ve PERDELEME görevini yapmakta olduğunu!

Millet İttifakının Cumhurbaşkanı ADAYI zaviyesinden, Kadim Türk Devlet Aklının 2023 – 2053 ve 2071 hedef ve kurgusunu okumalarım çerçevesinde; tüm EKOL temsilcilerinin, MUTABAKAT ve ONAYININ alındığını, düşünüyorum!

Sadece, vakti ve saati bekleniyordur, hem yıpratılmaması ve hem de kamuoyu ile paylaşabilmek için!

Vakit tamam olabilir mi? Haydi, Abbas vakit tamam! Akşam diyordun işte oldu akşam!

Aksi halde içeride BİRLİĞİ sağlayamayız! Eskiden olduğu gibi EKOL çatışmalarından başımızı kaldıramayız! Dışarıda OPERASYON yapabilmek için içeride SAĞLAM olmak ve durmak gerektir! Türkiye gibi ülkelerde, EKOL temsilcilerini yok sayamazsınız!

Hem de,  Ukrayna savaşı üzerinden, SOĞUK SAVAŞ benzeri bir DENGENİN kurulmakta olduğu günümüzde!

Bir erken ya da baskın seçim kapımıza dayandığı takdirde, bu kararı kim ya da kimler alabilecektir?

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Yönetim Siteminde, iki kurum, seçim kararı alabilir! Bunlardan biri;  TBMM ve diğeri de Cumhurbaşkanlığı makamıdır!

Birinci yöntem; TBMM, Cumhurbaşkanını fesih etmek sureti ile bir erken ya da baskın seçime gidilebilir!

Böyle bir karar akabinde, önceki seçimlerde olduğu gibi Cumhurbaşkanı; MAĞDUR – MAZLUM olarak tekrardan sahne alabilecektir! 

Diğer yöntem; Cumhurbaşkanının TBMM’yi fesih etmesidir!

Böyle bir durumda, hem Cumhurbaşkanı, hem Cumhurbaşkanlığı makamı ve hem de ülkemizin itibarının dünya kamuoyunda düşürülmesine; Kadim Türk Devlet Aklının buna izin vereceğini düşünmüyorum! Türkiye’de;  İktidar ve hükümet yönetim sisteminde; Siyasal İslam hikâyesi, dönemi ve devri kapanmıştır!

Yine siyaset ve devletin önümüzde ki;  elli yıllık kurgusunu okumalarım çerçevesinde, Cumhurbaşkanlığı makamı, erken ya da baskın bir seçim kararını alabilir fakat Cumhurbaşkanı;  sağlık veya başkaca sebeplerden; seçime girmez ya da giremez!

Adalet ve Ehliyet, Liyakat ve Hakikat temelli;  devletin stratejik politika ve yatırımlarında hiçbir değişikliğe mahal vermeden;  Kuvay-i Milliye Ruhu  – Kurucu İrade Temsilcisi ve Selçuklu Türk Devlet Kodlarına hâkim; TÜRK bir LİDER ile 2023 – 2053 ve 2071 hedefleri çerçevesinde ki; SEÇİM ve bürokraside ki RESTORASYON akabinde,  yeni bir dönem başlamak üzere, olduğu kanaatindeyim!

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

“Erken SEÇİM Olur mu?” üzerine 4 yorum

  1. Millet ittifakı aday konusunda anlaşamadılar. Meral Akşener Kılıçdaroğlunun adaylığı konusunda ikna edilmeye çalışılıyor. Aynı şekilde Kılıçdaroğlu da Mansur Yavaş konusunda ikna edilmeye çalışılıyor. Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu pusuda bekliyor. Bu şartlarda normal seçime gidilecek Tayyip Erdoğan yeniden seçilecek Ancaaak partisi muhalefete düşecek.

  2. Yücel bey çok TV seyretmektedir 6lı masa her toplantıda ülkenin yönetimi ve cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden ülkeyi kurtarmak için anayasa değişikliği husunda kararlar almaktadır. Her toplantı sonrasında bu kararlar basına da deklare ediliyor. Ama çok sessiz hale gelen medya bu kararları haber etmek yerine aday kim sorusuna yöneliyor. Adayın kim olacağı değil bu garabet sistemin nasıl değişeceği asıl konudur. Olaylar mecrasında akmaktadır. Ülke bu düştüğü sakil durumdan çıkacaktır.

    1. Sayın İbni Haldun;

      Öncelikle çok teşekkür ederim. Olay ve olgulara parti çerçevesinden bakar hale gelirsek, elbette ki hata yapabiliriz! Kadim bir Akıl tarafından olay ve olgular planlı ve programlı bir şekilde, mecrasında devam etmektedir! Ülke acil olarak bu cendereden nasıl kurtulur, çare ve yoları aranmalıdır!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir