Devlet SIRLARINA Erişemeyecekler!

Rahmetli Cumhurbaşkanı Turgut Özal; Türkiye hala kalkınamamışsa, bunun en büyük sebebi; Batı’nın içimizden çok kolay adam satın alabilmesidir, ifadelerinin çok manidar olduğunu düşünüyorum!

Devlet Aklı nezaretindeki Tük Devleti; ekonomik, siyasi, askeri ve teknolojik devletin tüm sırları, projeleri, yatırım ve hamlelerine, küresel ve emperyalist güçler, siyasette ki;  işbirlikçi ekol temsilcileri vasıtası ile artık  erişemeyecekler! 

Devletin hiçbir biriminde,  özellikle de parti ve siyasetçi kimlik nam altında;  TBMM başkanvekili ve TBMM alt komisyonlar da; küresel ve emperyalist güçlerin işbirlikçi ekol temsilcilerine, asla yer olmayacaktır!

Anayasa ve siyasi partiler kanununa göre, siyasi partiler neleri yapar ve neleri yapamaz, hangi durumlarda kapatma ile karşı karşıya kalabilir?

Siyasi Partiler Kanunu; siyasi partilerin kurulmaları, teşkilatlanmaları, faaliyetleri, görev, yetki ve sorumlulukları, mal edinimleri ile gelir ve giderleri, denetlenmeleri kapanma ve kapatılmalarıyla ilgili hükümleri kapsar!

Siyasi partiler; Anayasa ve kanunlara uygun olarak, Devlet ve toplum düzeni içinde ülkenin çağdaş medeniyet seviyesine ulaşması amacını güden ve ülke çapında faaliyet göstermek üzere teşkilatlanan tüzel kişiliğe sahip kuruluşlardır!

Siyasi partiler;  Anayasanın hiçbir hükmünü, Anayasada yer alan hak ve hürriyetleri yok etmeye yönelik bir faaliyette bulunma hakkını verir şekilde yorumlayamaz!

Siyasi partiler; Türkiye Cumhuriyetinin dayandığı Devletin tekliği ilkesini değiştirmek amacını güdemez ve bu amaca yönelik faaliyette bulunamaz!

Siyasi partiler; Bölünmez bir bütün olan ülkede, bölgecilik veya ırkçılık amacını güdemez ve bu amaca yönelik faaliyette bulunamaz!

Siyasi partiler; Herkesin dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşit olduğu prensibine aykırı amaç güdemez ve faaliyette bulunamaz!

Daha önce kurulmuş Türk devletlerine ait topluma mal olmuş bayrak, amblem ve flamalar da siyasi partilerce kullanılamaz! Kurulacak bir siyasi parti, Anayasa Mahkemesince kapatılan siyasi partilerin devamı olduklarını beyan edemez ve böyle bir iddiada bulunamaz!

Türk Devletinin istikbal ve istiklal ekseninde ki; Turan ve Kızıl Elma yolculuğuna halel getirebilecek bir girişim ve oluşuma,  Kadim Türk Devlet Aklı, asla izin verilmeyecektir!

Olay ve olgulara; parti ve siyaset çerçevesinde değil, DEVLET zaviyeden baktığımız ve okuduğumuzda; tüm gelişmeleri; anlamak, yorumlamak ve karar almak konumunda olmak, daha kolay olacaktır!

Aksi halde, farkında olmadan hata yapabilir ve yanlış tarafta konum alabiliriz!

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir