Kadim Türk Devlet Aklı!..

Devlet ve Derin devlet nedir? Türk Devlet Aklı nedir?  Ya da derin devlet diye bir devlet var mıdır?  

Kadim Türk Devlet Aklı, hafızası ve geleneği nedir? Böyle bir şey veya durum, gerçekten var mıdır? Devlet Aklı da neymiş?  

15 Temmuz hain karanlık geceyi baz aldığımızda, devlet yönetim kademesi, devletin işleyişi, devletin refleksi ve reaksiyonu, aksiyoner ve pro-aktif bir konum ve duruma geçişini nasıl okumalıyız? 

Yirmi dört milyon kilometre karelik, tarih ve gönül coğrafyamıza Türk milleti olmadan girilemeyeceği ve gidilemeyeceğini tüm küresel ve emperyalist güçler idrak etmiştir!

15 Temmuz hain karanlık geceden itibaren,  devlet yönetimindeki, bagaj ve sızıntılar tek tek temizlendiği için olabilir mi?

Derin Devlet ve Devlet Aklı, başkaca şeyler ve çok farklı kavramlar olduğunu ifade etmiştik! 

Devlet Aklı ve Derin Devlet, kavramlarının birbiri ile karıştırılmaması gerektiğini de vurgulamıştık!

Derin Devlet, devlet içerisinde aktörleri, klikleri ve etkinlikleri dönemsel olarak değişen, tek parça olmayan, çeşitli kanatları olan ve çoğu kez istihbarat, iş adamı, mafya, siyasetçi ve bürokratların bir araya gelerek oluşturduğu devlet içindeki güç odaklarıdır! 

Mezkûr güç odakları dönemsel olarak belli küresel ve emperyalist güçlere yakın olmaktadır! Bu ekiplerin güçleri ve yapılar içinde öne çıkan kişiler dönemsel olarak da değişmektedir! 

Peki, Devletin içindeki milli bilinç, milli ruh, yerli ve milli bağımsız politikalar üreten milli bir kanat var mıdır?  Bu damar kim veya kimlerden oluşmakta ve ne adına hareket etmektedir? Bu milli damarı vatandaş,  tanıyabilir veya görebilir mi? Aktörleri kim veya kimlerdir?

Devlet Aklı, Derin Devletin çok ötesinde,  Milli Stratejik bir Üst Akıldır! Tek bir hedefi ve ülküsü; Türk Devleti ebed müddet devam ilkesi ile hareket edilmesi!

Devlet Aklının birincil önceliği; Devletin varlığı, bekası ve Milletin birliğidir!

Devlet Aklı, iki bin üç yüz yıllık bir devlet geleneği ve hafızası olan Türk Devletinde, devlet kademesinde, hiçbir beklentisi olmayan ve varlığını bu hedef çerçevesinde sürdüren,  AK Sakallılar olarak tarif edebileceğimiz Milli stratejik bir üst zekâdır!

Devlet Aklı için asıl ve kutsal olan, Devlet ve Milletin varlığı ve bekasıdır! Ve bu varlık ve beka uğruna, vatandaşlar,  büyük stratejiye göre, sosyal ve ekonomik olarak sıkıntı çekeceklerse çeker!

Devlet Aklında, duygusallığa kesinlikle yer yoktur! Aksi halde bu coğrafyada var olamazsınız!

Coğrafya, bir kader olduğuna göre! Devlet Aklı;  gönül, coğrafya, tarih, kültür ve medeniyet aklı ile birlikte hareket etmek zorundadır!

Peki, Türk Devleti ve Türk Milletinin, GÖNÜL – COĞRAFYA – TARİH – KÜLTÜR ve MEDENİYET Aklının sınırları neresidir? Ya da bir sınırı ve hududu var mıdır?

Yoksa yüz yıldır olduğu gibi Anadolu’ya coğrafyasına hapis olduğumuz ve tüm gönül coğrafyamıza bağ kurmamızı ve kafamızı kaldırmamızı istemeyen, küresel ve emperyalist güçler; içerideki işbirlikçi ekol temsilcileri, oyuncakları ellerinden alındığı ve karar mekanizmalarında olmadıkları için çok sesleri çıkıyor olabilir mi?

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir