Türkler; 2023 Seçimlerinde, Oylarını kullanana kadar, BATI GERGİN, Kalacak!

Küresel ve emperyalist güçlerin gündeminde, 2023 yılında, Türkiye’de yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Millet vekili genel seçimleri, bulunmaktadır! Neden acaba?


Yakmak, yıkmak ve öldürmek üzerine kurdukları YAĞMA ve SÖMÜRGE düzeninin sonu geldiği için olabilir mi? Yeni Denge ve Sistemde, bazı ülkeler tamamen saf dışı kalacaktır!

Dünya; Rusya ve Ukrayna savaşı ile, ikinci Dünya savaşı akabinde olduğu gibi yeni bir DENGE ve SİSTEM yörüngesinde ilerlemektedir! Dengenin SIKLET MERKEZİ de, Türkiye’dir!

Dünyanın vicdanı konumundaki TÜRKLER olmadan, Çok Kutuplu bir dünya Sistemi ve DENGESİ kurulamayacaktır!

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşunun yüzüncü yılı ve 2023 yılında ülkemizde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleri; yirmi dört milyon kilometrekarelik gönül coğrafyası ve Avrupa için hem kader ve hem de var olmak seçimi, diyebiliriz! Ne alaka dediğinizi duyar gibiyim!

ABD eski başkanı Bill Clinton; Osmanlı İmparatorluğunun dağılması ve yeni Türkiye’nin yükselmesiyle, bu yüz yılın tüm tarihini şekillendirdiğini!

20. Yüz yılı anlamak için Türkiye’nin tarihi bir anahtardır! Ancak ben inanıyorum ki; Türkiye’nin geleceği, önümüzde ki bin yılın ilk yüz yılın şekillenmesinde son derece önemli bir rol oynayacağını!

Anadolu, kıtalar arasında bir köprüdür! Boğazın en yakın noktasında, bir kilometreden kısa bir mesafe Avrupa ile Asya’yı ayırdığını!

Türkiye’nin Doğu ile Batı’yı birleştirebilmesindeki başarısı, bu coğrafyayı göz önüne alınca, daha da önem kazanmakta olduğunu!

Önümüzde imtihan edilmemiş yeni bir yüz yıl bulunmaktadır! Bu büyük bir fırsattır! Türkiye ilham kaynağı olabilir, diyor!

Adama sorarlar! Peki, neden? Neden acaba? Türkleri çok sevdiği için mi? Yoksa başkaca, kirli bir hesap ve sinsi bir plan mı vardır? Başkaca ne olabilir ki?

Neymiş Efendim! Kendi geleceğini planlamayanlar, başkalarının planının parçası olur! Türkiye, Kadim Türk Devlet Aklı nezaretinde; 2023 – 2053 ve 2071 hedefleri ve BEKASI doğrultusunda, stratejik ve taktik planları vardır!

Bloomberg yazarı Bobby Ghosh, Türkiye’de yapılacak seçimler, 2023’te dünyada yapılacak en önemli seçim olduğunu! Rusya ve ABD başta olmak üzere, birçok devlet, seçimin sonucundan etkileneceğini! Türkler oylarını kullanana kadar, Batılı liderler diken üstünde olacağını, iddia ediyor!

Peki, neden? Neden acaba? Altı üstü bir oy veya bir seçim deyip geçebilir miyiz?!

Türkiye’de yaşayan ve kullanacakları bir oy ile hem kendi ülkesi, hem Afrika, hem Asya ve hem de Avrupa’nın kaderini değiştirecek derecedeki bir seçim olduğunu, 85 milyon farkında mıdır? Hiç sanmıyorum!

Yoksa 2023 seçimlerine; senin parti – benim parti ve senin lider ve benim lider veya senin aday ve benim aday, çerçevesindeki kahve dedikodularına devam mı edeceğiz?

Bugün her şeyden ve hepsinden geçmenin tam vaktidir! Tekrarı olmayacaktır! Yarın çok geç olabilir! Aksi halde, bir yüz yılı daha heba ederiz! Bir yüz yılı daha kaybederiz!

Bloomberg yazarı; 2023 yılında Türkiye’de yapılacak olan seçimlerin sonucu; Washington ve Moskova’nın yanı sıra; Avrupa, Orta Doğu, Orta Asya ve Afrika’daki başkentlerde, jeopolitik ve ekonomik hesapları da şekillendireceğini, vurguluyor! Neden acaba?

Kraliyet Birleşik Hizmetler Savunma ve Güvenlik Çalışmaları Enstitüsü’nde araştırmacı Ziya Meral; Türkiye’de olanlar sadece Türkiye’de kalmaz! Türkiye bir orta güç olabilir fakat büyük güçlerin Türkiye’deki seçimlerde payı var, diyor!

Yani, ne demek istiyor olabilir ki?! Neymiş efendim! Büyük Güçlerin Türkiye’deki seçimlerde PAYI varmış! Payı var derken, ne demek istiyor olabilir ki?

Her daim yazar ve çizerim! Türkiye’de; küresel EKOL kavgaları ve küresel EKOL temsilcilerinin iktidar kaosu, hiçbir zaman bitmez! Vatandaş bunları, ne görebilir ve ne anlayabilir!

Neymiş efendim! Türkiye, Türklere bırakılamayacak kadar; değerli – önemli ve büyük bir ülkedir! Peki, Türkiye’yi, Türkler yönetmeyecek de, kim veya kimler yönetecektir?!

Dünyanın önemli rating (kredi derecelendirme) kuruluşundan biri Fitch, 2023 Türkiye seçimleri ve seçim sonuçlarına bağlı olarak; Türkiye’nin Görünümüne Yönelik Yükselen Riskler, başlıklı bir rapor hazırlamış!

Fitch’in araştırma birimi, Fitch Solutions tarafından hazırlanan analizde, Türkiye’deki 2023 seçimlerine yönelik, ÜÇ senaryo, yer almaktadır!

1 -) Gerçekleşme ihtimali yüzde 55 ilk ve temel senaryoda, Erdoğan yeniden seçiliyor! Ancak Cumhur İttifakı, Meclis çoğunluğunu kaybediyor!

2023 milletvekili seçim sonucunun Haziran 2015’teki seçimlere benzeyeceğini ve AK Partinin Meclis çoğunluğunu kaybedeceğini!

2 -) Yüzde 22.5 ihtimal verilen ikinci senaryoda; hem Erdoğan seçiliyor, hem de Cumhur İttifakı Meclis çoğunluğunu koruyor!

3 -) Yine yüzde 22.5 ihtimal verilen senaryoda; hem cumhurbaşkanlığını hem de Meclis çoğunluğunu Millet İttifakı kazanıyor!

Erdoğan, böyle bir sonucu zor kabul edeceğinden geçiş süreci muhtemelen çalkantılı olacağını! Sorunsuz bir devir teslim gerçekleşmesi için Türkiye’nin ABD’li ve Avrupalı ​​müttefiklerinden Erdoğan’a yönelik baskı olabileceğini; iddia etmekte, öngörü ya da kehanetlerde bulunmaktadır! Neden acaba?

Ya da kontrol ve denetimlerinden tamamen çıkan Türk Devletine karşı, küresel ve işbirlikçi ekol temsilcilerine, içeride bir KAOS çıkarmak yönünde, uyarılarda mı bulunmaktadır?

Türkiye’de; İktidar veya hükümet yönetim sisteminde Küresel işbirlikçi Ekol temsilciler devri kapanmıştır! Horasan geleneğinden gelen TÜRK bir lider önderliğindeki RESTORASYON ile Kalkınma ve Şahlanma dönemi başlayacaktır!

Küresel ve emperyalist güçler ve içerideki işbirlikçi ekol temsilcileri, eskiden olduğu gibi her alanda cirit atamamaktadır! Kavganın çıktığı yer de burasıdır!

Cumhurbaşkanlığı hükümet yönetim sistemi ve Türk Devletleri Teşkilatının kurulması akabinde; iktidar veya hükümette, hangi siyasi parti veya lider gelirse gelsin, DEVLETİN Kadim PLANLARI – YATIRIMLARI ve ATILIM projelerinden bir milim geri dönülemez! Hükümet veya iktidarda, kim ya da kimlerin olduğunun bir anlamı olmayacaktır! Birileri anlamak istemese de!

Kadim Türk Devlet Aklı; devletin genel ve değişmeyen ruhu ve özüne sahip, zaman ve mekân bakımından evrensel bir doktrindir!

Kadim Türk Devlet Aklı; devletin bekası, devletin varlığı ve devletin gücünü korumaya yönelik yapılması gerekenler ve bunun araçlarının bilgisine ilişkindir!

Kadim Türk Devlet Aklı; bir zihniyet, bir yaklaşım ve bir ruh olarak, devletin tarihsel kökeni kadar kadimdir!

Tarihi bir veya iki asır olan devletlerde Devlet Aklı olacak fakat beş bin yıllık Türk Devletinde, Devlet Aklı olmayacak, öyle mi? Türk Devleti, bir çadır devleti olmadığına göre!

Türk; adalet dağıtan, hakkaniyet ve hakikat temsilcisi, mazlum halkların da hamisi demektir! Türk, zulüm yapmaz! Türk, ihya ve inşa demektir! Türk, sömürgecilik yapmaz! Türk, yakıp – yıkmaz! Türk; adalet, hakkaniyet, barış ve huzur demektir!

Türkler olmadan, yeni bir dünya düzeni ve sistematiği çerçevesinde, Dünya’da; BARIŞ ve HUZUR temin edilemez!

Beş bin yıllık kadim devlet ve medeniyet tarihi – kültürü ve yirmi dört milyon kilometrekarelik gönül bağları, jeo-politik ve jeo-sratejik konumda ki bir ülkede, yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Millet vekili seçimleri tabii ki çok önemlidir! Tüm küresel işbirlikçi EKOL temsilcileri sahaya inmiştir! Ne yapsalar boş!

Kadim Türk Devlet Aklı; 2023 – 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda, her duruma hakim bir konumdadır! Küresel işbirlikçi EKOL temsilcilerine mahal verilmeyecektir!

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir