2023 Genel Seçimleri ve AK Parti KONYA Millet Vekili ADAY Adayları!

2023 yılı 14 Mayıs tarihinde, Cumhurbaşkanı veya TBMM tarafından erken bir tarihe alınması ile ülkemizde yapılacak, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili genel seçimlerine yönelik, ulusal ve yerel çerçevede, kulisler hareketlenmeye başlamıştır.

Daha erken, der gibisiniz! Bir gazeteci olarak; ön alma zaviyesinden, DERİN KULİS veya DEDİKODULARI kamuoyu ile paylaşmak isterim.

Siyaset ve seçim, her ne kadar hareketlenmeye başlamış olsa da, iktidar partisine, eskisi kadar bir ADAY ADAYI teveccühünün olamayacağı, kulislerde konuşulmaktadır. Neden acaba?

Seçimler, mevsim ve diğer şartlardan kaynaklı, erken bir tarihe alınacak olması, kulisleri daha da hareketli bir hal almasına ve kaynama noktasına getirmiştir.

Gönlünde siyaset aslanı yatmakta olan tüm kişiler hazırlıklarını yapmaya; Konya ve benzeri tüm şehirlerin DERİN KULİSLERİNDE siyasete girmek isteyen yeni isimler ve sürpriz yeni yüzler görünmeye başladığını da, ifade etmeden geçmeyelim.

Peki, siyasette görmekte olduğumuz, yerel aktörler aynı şekilde devam edecek midir? Özellikle, 2002 tarihinden günümüze iktidarda olan AK Partideki siyasi aktörler ile siyaset yolculuğu aynı şekilde devam edecek midir? Hiç sanmıyorum!

Kim veya kimler bu yolculukta, siyaset gemisinden inecektir? İnsanoğlu, tabii ki siyaseten itibar gördüğü bir konum ve durumu terk etmek istemeyecektir! Yeni yüzler, başkaca atraksiyon ve girişimlere, başladığını da vurgulamak isterim.

Siyaset ve başkaca dinamiklerden kaynaklı, siyaset arenasında; eskimeye başlayan yüzleri, son defa görebiliriz. Ne demek istiyorsun, dediğinizi de duyar gibiyim!

Öncelikle ve özellikle, Konya Büyük Şehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yeni dönemde, başkan olarak devam edemeyeceği yönünde, şehre ayar verdiğini zanneden ve siyasetin derin kulislerinde, dedikodular kulağımıza, gelmektedir!

Uğur İbrahim Altay başkan, on dört yıllık belediye başkanlığı tecrübeleri ışığında, Çevre – Şehircilik ve İklim Bakanlığı veya AK Parti genel merkezinde, genel bakan yardımcılığı gibi bir konumda, değerlendirilebileceği konuşulmaktadır!

Konya Büyük Şehir Belediye başkanlığı için derin ağabeyler tarafından merkez ilçe belediye başkanlarından birinin hazırlanmakta olduğu!

Bir basın ve medya kuruluşu tarafından, bir STK başkanının merkez ilçe belediye başkanlığına hazırlandığı!

Aynı merkez ilçe belediye başkanlığı için halen büyükşehir belediye başkan vekili olan bir ismin, derin ağabeyler tarafından hazırlanmakta olduğu!

Uğur İbrahim Altay başkan hakkında ki; dedikodu ve derin ağabeyler tarafından kulislerde konuşturulanlara katılmadığımı, ifade etmek isterim!

AK Parti Konya Milletvekili listeleri, daha fazla kaotik ve karışık! Birileri, kulis bilgilerini kaleme aldığımızdan veya derin dedikodularından kaynaklı, bizlere kızacak veya sitem edecek!

Çevre – Şehircilik ve İklim Bakamı, Konyalı Murat Kurum, AK Parti Konya listesinden birinci sırada olabileceği, ifade edilmektedir!

AK Parti genel başkan yardımcısı ve Konya Millet vekili, Leyla Şahin Usta hanım efendinin İstanbul’a kaydırılabileceği veya artık YETER denilebileceği, siyasetin derin ağabeyleri ve dinamikleri tarafından, ifade edilmektedir!

AK Parti Konya Milletvekili sıralamasında; 2 ve 3. sıra için Selman Özboyacı ve Orhan Erdem, konuşulmaktadır!

AK Parti Konya Millet vekili sıralamasında; 4 – 5. ve 6. sıra için de; Ahmet Sorgun, Tahir Akyürek, Refik Tuzcuoğlu ve Ziya Altunyaldız; SİYASET DERİN kulislerinde ki AĞABEYLER, ifade etmektedir!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Cumhurbaşkanlığı İdari Mali İşler Başkanı Metin Kıratlı ve bürokraside ki diğer Konyalı isimler ne olacak, dediğinizi duyar gibiyim! Derin ağabeyler kulislerde, Konya listelerine, bu kadar bir isme yer vermektedir! Başkalarına ŞANS ve FIRSAT vermiyor!

Başka başkaca isimler yok mu, dediğinizi de, duyar gibiyim! Bir önceki seçimde Konya’da, ON Milletvekili çıkaran AK Parti, burada mı kalacak, der gibisiniz! Bir gazeteci olarak gözlem ve derin kulis bilgilerini kaleme alıyorum!

Şehrin derin kulislerinde, şehre AYAR veren derin ağabeyler, buradan sonraki liste ve adaylar için RİSK olacağını düşünmektedir!

Şehrimizde, milletvekili aday adayı ve aday olarak listeye girecek isimlere, şimdiden hayırlı olmasını dilerim!

AK Parti Konya kurucu İl Başkanı, iki dönem Milletvekili olarak hizmeti bulunan ve 2017 yılından günümüze Konya İl Başkanlığı görevini deruhte eden, Hasan Angı ağabeyin de, Ankara’da etkili ve yetkili bir konumda, değerlendirilebileceği konuşulmaktadır!

AK Parti Konya İl Başkanlığını, derleyip – toparlayacak bir başka AĞABEY ismi konuşulmaktadır!

AK Parti il başkan yardımcılarından, il başkanı olarak her hangi bir isim; siyasi tecrübe eksikliği, işlerinin yoğunluğu veya başkaca sebeplerden kaynaklı, düşünülmediği, ifade edilmektedir!

Hasan Angı başkan, dünyalık; mal mülk ve makam mevki olarak, unu elemiş ve eleğini de asmış, bir konum ve durumdadır!

Hasan Angı başkan; ülkeye hizmet noktasında, Konya veya Ankara olmak üzere; Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı, Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak bir görevlendirme için de, her daim hazır ve nazır olduğu, ifade edilmektedir!

Hak şerleri hayır eyler! Zan etme ki gayr eyler! Arif anı seyir eyler!
Mevla Görelim neyler! Neylerse GÜZEL eyler..
Bir işi murat etme! Olduysa inad etme! Haktandır o ret etme!
Mevlâ görelim neyler! Neylerse güzel eyler…
Deme şu niçin şöyle! Yerincedir ol öyle! Bak sonuna sabır eyle!
Mevlâ görelim neyler! Neylerse güzel eyler…
Vallahi güzel etmiş, Billâhi güzel etmiş, Tallahi güzel etmiş!
Allah görelim netmiş, Netmişse güzel etmiş…

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir