Türkiye, Meydan Muharebesi!

Küresel ve emperyalist güçler; özellikle Anadolu ve Mezopotamya bölgesinde, sinsi ve kirli bir hesabı bulunmaktadır! Bu bölgeyi denetim ve kontrolüne alan bir küresel güç, Dünyadaki hegemonya konumunu devam ettirebilir! Aksi halde küresel varlık noktasından geriye düşmek ve yok olmak durumunda kalacaktır!

Dünyanın enerji üssü ve enerji hatlarının da geçiş ve koridor merkezi bu bölgelerdir! Dönemin küresel ve emperyalist güçleri, İki yüz yıl önce, Osmanlı imparatorluğunu parça parça edebilmek için her türlü girişimde bulunmuştur!

İçerideki işbirlikçi ve taşeronlar maharetiyle, yüz yıl önce hedeflerine erişmiş, koca bir imparatorluk lime lime edilmiş, her lime de bir küresel gücün güncel konumuna göre sömürüsü ve denetimine verilmiştir! Milyonlarca İnsanın ölüm ve kanları üzerinden bir paylaşım ve bir sömürü düzeni!

Peki, günümüze geldiğimizde, farklı gelişmeler olmakta mıdır! Yüz yıl önceki küresel ve emperyalist güçler, çıkarları ve hegemonya varlıklarını koruyabilmek için bölgemize, özellikle de Doğu Akdeniz’e inmiştir!

On bin kilometre ötelerden buralara kadar bir küresel güç neden gelir? Bölgemizin refahı ve huzuru için değil tabii ki! Tek hedefleri; bölgenin ve bölge halklarının doğal hakkı yer altı ve yer üstü zenginlikleri, paylaşabilmek! Yüz yıl önce, işbirlikçiler üzerinden, geldiklerinde anlayamamış ve okuyamamıştık!

Türkler tarihte birçok devlet kurmuş asil bir millettir! Türklerin tarihi büyük ve kalıcı savaşlarla doludur! Dünya tarihinden Türkleri çıkardığınız vakit geriye hiçbir şey kalmayacaktır!

Malazgirt Meydan muharebesi; horasan erleri üzerinden Anadolu’ya keşif akınları düzenleyen Türklerin kalıcı olarak Anadolu’ya giriş yaptıkları ve yurt edindikleri bir savaştır!

Ankara Savaşı; İki büyük Türk beyinin karşı karşıya geldiği ve Beyazıt’ın Timur karşısındaki mağlubiyeti ile sona ermiştir!

Böylelikle, Anadolu’daki Osmanlı hakimiyeti on yıl kadar bozulmuş, Türk birliği gecikmiş, kişisel kompleksler, iki büyük Türk devletinin de büyük yanlışlar yapmasına sebep olmuştur.

İstanbul’un fethi, şüphesiz ki tüm dünya tarihini etkilemiş bir olaydır. Bir Çağı kapatmakla kalmayıp, bin yıllık Doğu Roma’yı tarihe gömen büyük bir savaştır.

Çanakkale ve Kurtuluş savaşları; asil millete asla esaret ve boyunduruk vurulamayacağını tescillemiştir! Asil millet, istikbal ve istiklaline aşkı ile dönemin yedi düveli ve paralı askerlerine karşılık BAĞIMSIZLIK ve KURTULUŞ mücadelesini vermiştir!

Küresel ve emperyalist güçler, Anadolu’yu Türklere yurt eden 1071 Malazgirt meydan muharebesi ve bir çağın kapandığı yeni bir çağın başladığı, Bizans – Roma İmparatorluğunun yıkıldığı, 1453 İstanbul’un fethini unutmaları ve halklarına da unutturmalarını beklemek, safdillik olacaktır!

Bugün; Bölgemiz ve sınırlarımızda, bir meydan savaşı verilmektedir. Türkiye, küresel güçlerin savaş meydanı konumundadır! Küresel ve emperyalist güçlerin Türkiye meydan muharebesi, on bir eylül tarihindeki simgesel ikiz kule saldırıları akabinde başlamıştır!

Türkiye meydan muharebesi, 15 Temmuz tarihindeki hain darbe ve işgal kalkışması ile devlet ve milleti, tamamen teslim almak suretiyle, bu dosya kapatılmak istenmiştir!

Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk milleti, tarihinden gelen kadim medeniyet, yirmi dört milyon kilometrekarelik gönül bağları ve mazlum milletlere karşı, adalet ve hakkaniyet ölçüsü olmadan, bir küresel güç bu bölgede kalıcı olarak barınamaz!

Sadece; tüm bölgeyi, yakar – yıkar – parçalar – sömürür ve insanlarını da öldürebilirler!

Türkiye, dünya küresel güç ve hegemonya tahterevallisinin dengesi, enerji rezervleri ve hatlarının geçiş noktası, merkezi bir konumdadır! Türkiye tarafını belirlediği anda, hangi küresel gücün kazanacağı, diğerinin ise hegemonya konumunu da kaybedeceği bir meydan savaşı!

İçeride, işbirlikçiler ve etki ajanları maharetiyle, önceden olduğu gibi günlük, siyasi ve yerel magazinsel kısır çekişmelerle yormak ve boğmak istemekteler! Uyanık olalım! Bir ve Beraber olalım!

TÜRKİYE ve TÜRKLER olmadan, dünyada ve özellikle, bölgemizde, bir küresel güç, kesinlikle barınamaz, varlık gösteremez ve başarılı olamaz!

Anladık mı şimdi, küresel ve emperyalist güçlerin, Türkiye ya da Anadolu kara parçası üzerinden yürütülen, Dünya Meydan muharebesini!

Dünya, küresel güç tahterevallisinin dengesi ve sıklet merkezi konumundaki bir ülkede; 2023 yılında yapılacak, TBMM ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri, çok manidar ve önemlidir!

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir