Kamuda, Tasarruf Tedbirleri mi Demiştiniz!


Cumhurbaşkanlığı ve Hazine – Maliye Bakanlığı tarafından Kamu Kurumlarındaki, Tasarruf Tedbirleri çerçevesinde yayımlanan kararnamelere istinaden köşe yazısı kaleme almıştım!

Yazılarıma istinaden gelen tebrik ve takdir ifadelerine, öncelikle ve özellikle teşekkür ederim!

Yazılarımda, kamu kurumlarında ki savurganlık ve özellikle de şişkin kadrolara matuf ifadelerimize serzeniş dolu yorumlar aldığımızı da, ifade etmeliyim!

  • Özellikle üniversitelerde derslere girmeyen ya da fakülteye dahi gelmeyen akademisyenlere yönelik yazıma istinaden; isimleri bizde mahfuz olmak kaydıyla, üniversitelerin fakülte dekanları ve bölüm başkanı dost ve hocalarımızın yaşamış oldukları ve bize aktardıklarını, sadece kaleme aldığımı, vurgulamak isterim!
  • Masa başı ve asparagas bir yazı olmadığını hatırlatmak isterim!

Devleti ve milletini düşünen ve devletin vermiş olduğunu yine devlet ve milletin gençlerine aktarmak için harcayan akademisyenleri her daim takdir ve tebrik ederiz!

Bazıları için ise akademisyenlik, bulunduğu sosyal çevrede, sadece hava atmak ve caka satmaktan ibaret olduğunu da, ifade etmeliyim!

Devlet ve Millet adına hiçbir şey üretmediklerini ve aldıkları maaş karşılığında derslere dahi girmediklerini, özellikle de öğrencilere, bilimsel ve akademik alanda mentörlük yapmadıklarını ve ilgilenmediklerini, vurgulamak isterim!

Kamu kurumlarındaki savurganlık ve Tasarruf Tedbirleri çerçevesindeki yazılarıma istinaden, uzun yıllar kamuda üst düzey idarecilik görevlerinde bulunmuş, duyarlı bir vatandaş, bir dost ve ağabeyin göndermiş olduğu yazıyı takdirlerinize sunarım!

A Parti veya B Parti fark etmez! Aynı partiden veya başka partiden olmaları fark etmez! 2002 yılından günümüze, yaşanmış tecrübeler ışığı ve çerçevesinde, yeni seçilmiş olan bir belediye başkanı; bir önceki başkan yardımcıları, daire başkanları ve şube müdürlerini görevden alıp, yeni atamalar yapmaktadır! Yeni seçilmiş olan belediye başkanı doğal olarak kendi ekibi ile çalışmak istemesini kimse yadırgamaz!

  • Fakat aynı partiden olan birlikte yol yürümüş ve aynı davayı temsil ettiklerini iddia eden kişiler, işinin de ehli ve liyakatli bireyleri neden değiştirmeyi ya da bir kenara itmeyi tercih etmektedir?
  • Aynı durum, Bakanlıklar, genel müdürlükler ve tüm kamu kurumları ve KİT’ler de, vuku bulduğunda, karşımıza çıkan tabloyu bir düşünelim!

Kenara atılmış ya da itilmiş, yeni bir dönem için aktif kadro bekleyen binlerce kişi devletin ve milletin sırtından, hiçbir iş yapmadan ballı MAAŞ almaya devam etmektedir! Kimse de, bu durumdan rahatsızlık duymamaktadır! Neden acaba?

Yahu arkadaş, mademki, yeni gelen idare sizinle çalışmak istemiyor ve emekliliğiniz de gelmiş ise neden devleti ve milleti zorda bırakıyorsunuz? Sonra da helal ve haramlardan dem vuruyoruz!

Bu kişilere aktif bir görev verilmeyecekse, emeklilik işlemleri için zorlanmalı ya da Ehliyetli ve Liyakatli olanlar başka kurumlarda değerlendirilmelidir!

Tasarruftan dem vuruyoruz! Al sana tasarruf kardeşim! Kamu kurumları, belediyeler ve özellikle de üniversitelerde mezkur konunun binler hatta yüzbinler ile ifade edilebilecek örnekleri vardır!

  • Hesap uzmanı olmaya gerek yoktur! İki kere ikiyi toplayacak kadar aklı ve matematiği olan herkes bu işi çözer! Tabii ki ÇÖZMEK ve ÇÖZÜM Üretmek istersek!

Diğer kurumlara ait yakın bir örnek, 40 yıllık arkadaşıma; hiçbir soruşturma yapmadan ve ceza almadan, 12 Ay sivil savunmada atıl vaziyette maaş ödenmişti! Keyfi emir veren dönemin valisi!

Emri veren vali gittikten sonra, yeni gelen vali arkadaşımı eski kadrosuna işe başlatmıştı! Şimdi bu vali ve böyle işlemlere imza atanlar, bunun hesabını nasıl verebilecektir? Ya da seksen beş milyon ile nasıl helalleşebilecektir!

Ülkemizde, 30 Büyükşehir belediyesi, 51 İl belediyesi, 519 Büyükşehir Merkez İlçe Belediyesi, 403 Taşra ilçe belediyesi ve 319 Belde belediyesi olmak üzere, toplamda 1392 belediye bulunmaktadır!

Mahalli seçimlere doğru yol alırken, Parti farkı gözetmeden, iktidardaki partinin adayı, 1392 belediye başkanlıklarını kazandığını ve her bir belediye başkanının da 10 kadroyu kenara aldığını ve bunların yerine de, kendisine yakın 10 kişiyi ( sadece şehrimizde bu rakam 100’ün üzerindedir ) yeniden belediye de, istihdam ettiğini, düşünelim ve kabaca bir hesap yapalım!

  • 1392 belediye ve 10 kişi dediğimizde, 13.920 kişilik bir kadro açığa düşmektedir! 13.920 belediye personelinin tamamının da; başkan yardımcıları, daire başkanları şube müdürleri ve memurlar olmak üzere, en düşük devlet memuru maaşı ödendiğini kabul edelim!
  • 13.920 personel * bir aylık en düşük memur ücreti 22.000 bin TL ödenen maaş ve bir yıl olarak hesapladığımızda, karşımıza, DÖRT MİLYAR TL gibi bir rakam çıkmaktadır! Üç yıl, beş yıl, 10 yıl olur ise ve kişi sayısını da, ikiye üçe beşe katladığımızda ki toplamı, varın siz hesap edin!

Kamu kurumlarında Tasarruf tedbirleri mi demiştiniz? Kimin umurunda ki? Beyler maaşını aksatmadan almaktadır! Vatandaş ise bu maaşları ödeyebilmek için doğrudan ve dolaylı vergilerin altında ezilmektedir!

Peki, Duyan var mı?! Sesimizi duyan var mı?! Ya da ezilmekte olan vatandaşın sesini duyan yada duyacak olan var mı? Hiç sanmıyorum! Bana dokunmayan yılan binlerce yıl yaşasın kafasında devam! Peki, o YILAN yarın toptan herkesi yemeye kalkar ise!

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

“Kamuda, Tasarruf Tedbirleri mi Demiştiniz!” üzerine 2 yorum

  1. Ahmet kardeşim yoruldum. Bu ülkede iş yapan, doğruları söyleyen cezalandırılıyor. Sayın Cumhurbaşkanım “şüphelendiğiniz FETÖ cüleri savcılığa ve kolluk kuvvetlerine bildirin” dedi, bildirdik cezalandırıldık suçlu olduk. Akademisyenliği problem olanları bildirdik cezalandırıldık. Okula 1988 den beri gelmeden maaş alanları bildirdik cezalandırıldık.

    Ne diyelim…………

    Doç. Dr. Hüseyin ASLAN

    1. Hocam;

      Kriptolar her yerde oldukları için! Kriptoları çözümleyemediğimiz için! Tipi bizden fakat çipleri küreselcilerin kontrolünde olanları tanımlayamadığımız için! böyle olunca da içeriden GOL yemeye devam!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir