TÜRKİYE Olmadan ASLA!..

Dünya ve özellikle Orta Doğu; Küresel ve emperyalist güçler tarafından; varlık ve hegemonya konumlarının sürdürülebilirliği ve yeniden bir paylaşım adına; kirli ve sinsi planlara sahne olmaktadır!

Küresel ve emperyalist güçler; refah ve varlıklarını, ancak paylaşım ve sömürüye borçludur! Sömürü olmadan varlıklarını sürdüremezler!

Sömürü adına, önceden, kirli plan ve sinsi hesaplar, hedef ülkelere atadıkları, taşeron işbirlikçi idareciler maharetiyle, kolay bir şekilde yürütülüyordu!

Son dönemde, hedef ülkelerde, vekalet terör örgütleri üzerinden, iç savaş ve kaos çıkarılmakta, dış müdahaleye hazır bir konuma getirilmektedir!

Küresel ve emperyalist güçler, gerekmedikçe, kendileri savaş meydanlarına inmez! Besleyip büyüttükleri, vekalet terör orduları üzerinden yürümeyi tercih eder!

Bölgemizde, küresel ve emperyalist sistem, kurmuş oldukları vekâlet terör örgütleri üzerinden yürütülen asimetrik savaş, Hamas ve İsrail bahanesi ile fiili savaşa evirilmiştir!

Peki, Vekâlet Savaşlarını; insanlık ve medeniyet adına nereye koyabiliriz?

Küresel ve emperyalist sistem; varlığının devamı adına; milyonlarca insanın ölmesi ve göç etmesinin bir anlamı olmayacaktır! Var olmaları için sadece çıkarları önemlidir!

Rusya – Ukrayna savaşında şahit olduğumuz sabotajlara, bugün de, Hamas ve İsrail savaşında görmekteyiz! Başkaca vekalet terör örgütleri, bölgenin tamamın da, devreye alınmaktadır!

Bir kuşak ve bir yol projesinin yürütücülüğü, hayata geçmesi için yol güzergâhında büyük yatırımlar yapan; 127 ülkenin dışında ki; küresel ve emperyalist güçler; Kazan Kazan PROJEYİ; varlıkları adına, bir tehdit olarak algılamaktadır!

Peki, bir yol ve bir kuşak projesinin ana güzergâhındaki ülkelerde meydana gelen, darbe – dış müdahaleler ve planlı vekalet savaşını nasıl okumak gerekir?

Yoksa tüm operasyonlar, yüz yıllık kirli plan ve sinsi hesap; hegemonya varlıkları çerçevesinde yapılan girişimler olabilir mi?

Hegemonya ve Varlık savaşını net bir şekilde tanımlayabilmek; olay ve olguları, taraf ve gelişmeleri, sağlıklı bir şekilde okuma yapmamıza vesile olacaktır!

Tarihi İpek yolu ve bir yol – bir kuşak projesinin ana güzergâhındaki ülkeler; kazan – kazan ilkesi çerçevesinde, birlikte kalkınma projesinin tarafları; blok ve birlik oluşturma girişimlerine sahne almaktadır!

Peki, bir yol ve bir kuşak projesinin, ana güzergâhındaki; kilit ve merkez ülkesi Türkiye içinde ve çevresindeki ülkelerde neler yaşanmaktadır?

Dünya’nın anahtar ve sıklet ülkesi konumundaki Türkiye; tamamen KONTROL altına alınmaya çalışılıyor!

Ya da KONTROL edilemiyorsa, sadece verilenlerle yetinen ve SÖZ dinleyen bir konumda olması arzu edilmektedir!

Bu plan ve taktikleri tutmayınca, ülke ve bölge üzerinde kirli hesabı olan tüm küresel ve emperyalistler birbirlerine düşmektedir!

Türk Devletini, yeni dünya sistematiğinde, kendi tarafına çekmek isteyen küresel ve emperyalist güçler, vekalet terör örgütleri üzerinden her yolu denemektedir!

Dünyanın enerji deposu konumundaki Ortadoğu ve Avrasya’nın anahtar, köprü ve merkez ülkesi Türkiye’dir! Bölgedeki zenginliklere ulaşabilmenin tek yolu, Türkiye’den geçtiğini çok iyi bilinmektedir!

Türkiye ve bölge halkları, tarihin ve coğrafyanın yüklemiş olduğu sorumluk gereği, birlikte hareket edebilirse; küresel ve emperyalist güçler; bu bölgede ameliyat da operasyon da yapamaz! Çıkarları çerçevesinde ki; yeni bir sistemi, dengeyi, düzeni ve kukla devletçikleri kuramaz!

Kadim Türk Devlet Aklı nezaretinde ve Ankara kriterleri çerçevesinde, Birleşik Türk Devletleri Teşkilatı ve TÜRK ASRININ başlangıç hareketi; Türk Diasporası ve Türkiye Yüzyılı belgesini, bu zaviyeden değerlendirmek sağlıklı olacaktır!

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir