Siyaset daha çok Isınacak!

Temel Karamollaoğlu’nun  ‘3. İttifak olabilir‘ açıklaması!  Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Ya benimle yürüyün ya da yolumdan çekilin‘ çıkışı!  Ali Babacan’ın ‘Seçimlere kendi logomuzla gireceğiz‘ açıklaması, siyasetin iyiden iyiye ısınmaya başladığına şahit olmaktayız!

Peki, bu çıkışlar sürpriz mi olmuştur?  Tabii ki hayır! Siyaseti yakından takip edenler, tarihte böyle çıkışlara her daim şahit olmuştur! Sadece okumasını, anlamasını ve yorumlamasını bilenlere!  

Siyasi gündemi ve arkasındaki büyük aklı gördüğünüz vakit, tüm olgu ve olayları tiyatro izler gibi seyredersiniz! Aksi halde gündemin yoğunluğu ve sıcaklığında, bocalar ve kaybolur gidersiniz!  Ateş hattı ve altında kalır; olay ve olguları algılayamayız!

Asıl oyuncu ve oyun kuranı, meydanda ki figüranlara rolleri dağıtanı gördüğünüzde, kayıkçı kavgasına bakmanıza gerek yoktur!

Oyunu kuran kim? Aktör kim? Oyuncu kim? Figüran kim? Oyun nedir? Devlet Aklının dâhil olmadığı bir oyun asla oynatılamaz! Devlet Aklının yazmadığı ve müdahil olmadığı bir oyun, artık bu topraklarda yok hükmündedir!

Siyaset hareketlendiğine göre, çok yakında başkaca sürprizleri de göreceğiz demektir! Peki, neler oluyor,  neler olacak veya neler olmaktadır?

Yeni seçim yasası ile küçük partiler barajı geçme ihtimali olan partiler bünyesinde seçime girmesini zorlamaktadır! Özellikle de yeni kurulan partilerin baraj sorunu karşımıza çıkmaktadır!

Üçüncü ittifak veya başkaca oluşumlar, her ne olursa olsun, Türkiye gibi stratejik ülkelerde, siyasette vuku bulan her bir gelişmenin çok önceden planlanmış ve arkasında büyük KADİM bir AKIL olduğunu da bir kenara not edelim!

15 Temmuz hain kalkışma gecesinden itibaren Devlet Aklı siyasete tamamen hâkim bir durumdadır! Artık bu topraklarda küresel plan ve küresel güçlerin temsilcisi ekoller tarafından siyaset arenasına sürülen partiler tutmayacaktır! Ya da toplum tarafından kabul edilmesine ve iktidar olunmasına asla izin verilmeyecektir!

Küresel itme temelli siyasi oluşumların parlatılması veya iktidar olmasına,  Devlet Aklı asla izin vermeyecektir! Aksi halde bir yüz yılı daha kaybederiz! Gelecek yüz yıl Türk Asrı olacağına göre! Siyasette ki Küresel Ekol temsilcileri ile Türk Medeniyet Asrı kurulamaz!

Yerli – Milli ve Bağımsız politikalar üretecek, tarihi Türk medeniyet yürüyüşü ve kadim Türk devlet kodlarına hâkim öz evlatlar ile ancak Türk Medeniyet Asrını kurabilirsiniz!

Ali Babacan’ın seçimlere kendi logomuz ile gireceğiz açıklamasının arka planında başkaca olaylar, olgular ve gelişmeler olduğunu görmekteyiz! Peki, neler olmaktadır?

Siyasal İslam’ın siyaseten sonu gelmiştir! Siyasal İslam’ı temsil eden ve bu ekolden geldiğini, bir öncekinin de devamı niteliğinde, yeni kurulan partiler,  sadece siyasi MİRAS kapma hevesi ve yarışındadır! Kerametleri kendilerinden menkul oldukları için olabilir mi?!

Çok partili sisteme geçildiği günden itibaren,  aynı ekol temsilcisi, MİRAS YEDİ parti olmak derdindedir!  Kendilerinin asil millet nezdinde bir karşılığı yoktur! Küresel medya ve içerideki parlatma ile birazcık oy koparabilirler! Peki, ne yapacaklar? Siyasal MİRASA konabilmek için her yolu deneyecekler! Devlet Aklı, böyle bir mirası, küresel ekol temsilcilerine,  asla yedirmez!

15 Temmuz hain kalkışma gecesinden itibaren, yazılarımızda sürekli olarak, Devlet Aklı nezaretinde; Selçuklu – Horasan geleneğinden gelen, Diriliş ve Kurucu İrade temsilcileri maharetiyle, yeniden bir kalkınma hamlesinin eşiğinde olduğumuzu vurgulamaya çalışıyorum!  Kurucu Kodlara acilen dönülmelidir!

Kurucu Kodlar olmadan yeniden bir diriliş ve şahlanış kurulamaz! Kuvay-i Milliye Ruhu – Kurucu Kod ve Kurucu İrade temsilcileriyle; ehliyet- liyakat ve adalet temelli,  yeniden bir kalkınma hamlesi başlamak üzeredir!

Sadece bir seçim ve devir teslim töreni kaldığını, her daim ifade etmeye çalışıyorum! Birileri engellemek veya ötelemek için her yolu denemektedir! Devlet – Devlet Aklı; hem içeride ve hem de dışarıda, ‘pençe ve kilit’ operasyonlarını başarı ile yürütmektedir! Başaramayacaklar! Engel de olamayacaklar!

Kadim Türk Devlet Aklı, tüm küresel ve işbirlikçi oyun ve tuzakları bozar;  2023 – 2053 ve 2071 vizyonu çerçevesinde ki; stratejik planlarını;  yerli ve milli siyasi aktörler ile kurmaya ve oynatmaya devam edecektir!

Siyaset arenasında ki; Küresel kirli plan ve küresel ekol temsilciler dönemi, bu topraklarda tamamen kapanmıştır! Bizden hatırlatması!

Devleti;  ancak devlet aklı yönetir; siyasi partiler değil!  Devlet ile hükümeti asla karıştırmayın ve kıyaslamayın! Devlet;  devleti – ebed – müddet – devam ülküsü çerçevesinde, küresel şartlara matuf stratejik politikaları belirler!

Mezkûr stratejik politikaları hayata geçirecek bir siyasi parti ve kadroyu; dün olduğu gibi bugün de,  iktidara taşır fakat vatandaş sadece oy verdiği ve desteklediği lideri ve parti görmeye devam eder!

Siyaset başka bir şey! Parti başka bir şey! Parti başkanı başka bir şey! İktidar veya hükümet olmak başka bir şey! Devlet, Devlet Aklı ve Devlet Yönetimi ise başkaca bir şeydir!

Anlayana! Anlamak isteyene! Kalpleri vardır, kavrayamazlar! Gözleri vardır,  göremezler! Kulakları vardır,  işitemezler! Olay ve olgulara; makam – mevki – kadın – para, iktidar, güç  ve dünyalık çıkar çerçevesinden bakan ve beslenenler;  göremez, işitemez, düşünemez, akıl edemez ve kavrayamaz!

Sonsuz Kudret ve Hikmet Sahibi Yüce Allah;  akıl etmeyecek misiniz, düşünmez misiniz, ne zaman akıl edeceksiniz, aklınızı kullanmayacak mısınız, ne zaman düşüneceksiniz,  artık akıllanmayacak mısınız ve akıl etmez misiniz, şeklinde sürekli olarak neden sormaktadır?

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir