Devlet ve Devlet Adamı!.

Şeyh Edebali, Osmanlı Devletinin kurucusu Osman Bey’e nasihatlerinde şöyle ifade buyurmaktadır! Ey Oğul! Şunu unutma! İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın! Zümrüt-ü Anka’nı iyi seç ki, Kaf Dağı sana yakın olsun!

Siyaset meydanlarda yapılır! Siyaset adamı ve özelliklede bir siyasi parti başkanı, karizmatik ve liderlik özellikleri olmalıdır!

Siyaset adamı, seçimi kazandıktan sonra siyasetçi kimliğini bir kenara bırakmalı ve devlet adamı olmalıdır! Aksi halde, bizim gibi ülkeler, yerinde saymaya ve patinaj yapmaya devam eder!

Devlet dediğimiz kurumda, birlik ve beraberlik adına, süreklilik esastır! Devletin bekası adına, değişmez kurallar bütünü vardır!

Her siyasi parti veya siyasetçiye göre, devletin değişmez kurallarında esneklik olamaz! Siyasetçi, devletin bekası ve milletin birliği adına bu kurallara uymak zorundadır!

Devlet ve millete hizmet etmesi için göreve başlayan, bu milletin vergileri ile maaş alan devletin tüm memurları; onun, bunun, şunun adamı veya şu siyasetçinin yakını ve kontrolünde gibi ifadelere şahit olmaktayız!

Devletin tüm memur kadrosu, birisi veya birilerinin yakını ve adamı, neden olmak zorundadır? Yoksa bu kişilerin maaşını ifade edildiği gibi adamı oldukları beyler mi ödemektedir?

Devletin memuru, kimsenin adamı olmak zorunda değildir! Devletin amiri de memuru da, devlet ve millet için çalışmak ve hizmet etmek zorundadır! Devletin memuru, kişi ya da belirli zümrelere hizmet etmesi için atanmamıştır!

Devlet memuru olup, aldığı maaşı beğenmeyen ve bu kadar maaşa ancak bu kadar çalışma zihniyetine de anlam veremiyorum! Aldığı maaşı beğenmiyor ve niteliklerine göre özel sektörde daha fazla maaş alabileceğine inanıyorsan, devleti neden meşgul edersiniz?

Devlet ve millete hizmet etmek için hem eğitim, hem ehliyet ve hem de liyakat sahibi gençler beklemektedir! Devleti ve milleti meşgul etmeyin! Boşaltın o makamları!

Devlet adamı; siyasetten geldiği gömleğini çıkaran ve devlet gömleğini giyen ve onun kurallarına uyandır!

Devlet adamı; görevine başlarken ettiği yemine sadık kalandır!

Devlet adamı; yasalara ve yargıya saygılı olandır!

Devlet adamı; yasal çerçevede uygun olan veya hak edilen fakat ahlaki ve insani olarak helal olmayan işlere de tevessül etmez!

Devlet adamı; her yasal hakkıl helal olmadığını da bilen kişidir!

Devlet adamı; devlet ve milleti yaşatmak için vardır!

Devlet adamı; devletten beslenen, semiren ve yaşayan değildir!

Devlet adamı; bir zümre veya gruba değil, sadece vatandaşa hizmet eder!

Devlet adamı; siyasi yandaş ve nepotizme hizmet etmez!

Devlet adamı; devletin memurunu sadece ehliyet ve liyakate göre atar, yandaş ve sadakate göre değil!

Devlet adamı; hak ve adalete dayanır, devletin tüm kanun ve kurallarına biat eder!

Devlet adamı; adaletin olmadığı yerde zulmün olacağını ve zulüm ile de abad olunmayacağını bilmelidir!

Devlet adamı; ilim, bilim, evrensel değerler ve devletin kuralları ile konuşur!

Devlet adamı; vicdana hitap eder, cüzdan ve dünyalık kişisel çıkarlar ile iştigal etmez!

Devlet adamı; kendini, devlet ve milletin hizmetine adar!

Devlet adamı;yaptığı işlerden kaynaklı, vatandaştan itaat ve minnet beklemez!

Devlet adamı; İnsanı Yaşat ki Devlet de Yaşasın ilke ve düsturu ile hareket eden bireydir!

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir