Hedef Türkiye!

Son günlerde döviz kuru üzerinden Türk devleti ve Türkiye ekonomisine karşı yürütülmekte olan ekonomik saldırıların hedefi nedir? Mezkur papaz veya rahip ülkemizde on altı aydır tutuklu değil midir?  Papaz ve ekonomi! Papaz ve döviz kurları!  Papaz ve ekonomik tehdit ve şantaj! Papaz ve müttefiklik ilkelerini yok saymak! Kel alaka dediğinizi de duyar gibiyim! Ben de aynen öyle düşünüyorum!  Kim veya kimler bu saldırıları yapmaktadır? Neden ve neler olmaktadır? Dünyamız ekonomik olarak batıyor mu? Dünya ekonomisi nereye gitmektedir?  Dünya üzerinde yaşamakta olan tüm insanlara yetecek kadar kaynakları sonsuz kudret sahibi yüce Allah yaratmasına rağmen; Sanki kıtlık varmış, Sanki kaynaklar tükeniyormuş gibi!  Nedir bu yaşadıklarımız? Türk ekonomisine karşı küresel güçler tarafından yapılan saldırıların arka planı nedir? Gerçekten Türk ekonomisi zor durumda mıdır? Türk devletinin ekonomik alt yapısı sağlam değil midir? Yani ekonomi güvenliği yok mudur? Bir ülke için iç güvenlik ve dış güvenlik kadar önemli olan ekonomi güvenliği tüm parametreleri sağlam ve sağlıklı olarak Türk devletinde yürütülmekte ve uygulanmakta mıdır? Bir iletişimci ve gazeteci olarak gözlemlerimize dayanarak Türk ekonomisi sağlam temeller üzerine oturmuştur. Ekonomik rasyo değerlerimiz çok yerinde ve ekonomisi de güvenliklidir. Kredi derecelendirme kuruluşlarının değerleme ve puanlarımız ile oynamasının bir geçerliliği ve anlamı da yoktur! Artık eskisi gibi bu ülkede yüz bin, iki yüz bin veya milyon dolarlar ile ne bir kriz, ne de ekonomik kaos çıkarabiliyorlar! Sorun da burasıdır! Bilmem anlatabildim mi?

Ülkemizde son dönemde döviz kurunda tabii ki hareketlenmeler olmaktadır. Peki, neden olmaktadır? Bu konuda bir izah ve açıklamanın da olması gerekmektedir! Ekonominin kendi işleyişi ve seyrindeki hareketlenmeler oluyorsa buna hiç kimsenin diyeceği bir şey olamaz! Fakat bu konuda bir devleti veya milleti dize getirme, dolaylı olarak darbe girişimleri hesap ve planları yapılıyorsa o zaman orada durmak ve uzun bir süre düşünmek gerekir! 2013 yılından itibaren örtülü ve aleni olarak saldırı altında olan ve 15 Temmuz hain darbe ve işgal kalkışması yaşamış bir ülkenin tüm fabrikaları, tüm işyerleri ve tüm bankaları ertesi günü tıkır tıkır işliyor ve her bir işyerinin de ertesi günü çalışmaya başladığı bir ortamda, siz hangi ekonomik kriz, sosyal veya ekonomik kaos, ekonomik sıkıntı veya sorundan bahsediyorsunuz? Kimi kandırıyorsunuz! Bu nasıl bir algı operasyonudur! Bu milletin aklı ile alay mı ediyorsunuz! Ekonomi dediğiniz bilim sadece sizin inhisarında mıdır? Bizler de bu bilimi öğrenmek ve uygulamak konusunda sizden daha fazla yetkili ve uzman olamaz mıyız? Ne diyorsunuz? Anlayamadım!

Türk devleti ve Türk milleti, 15 Temmuz hain darbe ve işgal kalkışması gecesinden itibaren,  16 Nisan Anayasa değişiklik referandumu ve 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişi ile birlikte, devlet yönetiminin her bir alanında,  bağımsız, yerli ve milli politikalar üretmeye ve geliştirmeye başlamıştır!  Bu konuda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım!  Kurtuluş savaşını vermiş olan asil Türk milleti,  dışı bizden ve içi, yani çipleri dışarıdaki güçlerin kontrol ve denetiminde olan taşeron ve işbirlikçiler maharetiyle, neredeyse yüz yıldır örtülü veya dolaylı olarak yönetilmektedir! Ne ala memleket! İstiklal ve istikbaline âşık olan asil Türk milleti 15 Temmuz hain ve karanlık darbe kalkışma gecesinde yeniden ve tarihi bir kahramanlık destanı yazmıştır! Yani asil Türk milleti tarihi devlet ve medeniyet kodlarına dönmeye başlamıştır! Bu devleti ve milleti taşeronları maharetiyle yönetmeye alışkın olanlar, artık hiçbir hareketimiz ve planlarımızdan anında haberdar olamadıkları için kudurmaktadır! Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı harekâtları ve daha sayamadığımız tüm askeri operasyonları içimizdeki adamları halen olsa, bu operasyonları yapabilir ve başarılı olabilir miydik?  Sonuç alınabilir miydi? Anında haberdar oluyor ve gerekeni de yapıyorlardı! Artık eski Türkiye yok! Köprünün altından çok sular akmıştır! Eskilerin çok güzel ifade ettiği gibi, Geçti Borun pazarı sür eşeğini Niğde’ye! Anladın mı şimdi neden saldırıyorlar?! Anladın mı şimdi döviz kurları üzerinden ve ekonomik olarak  neden saldırıya geçmişlerdir?!

AK Parti iktidarları ile istikrarlı bir döneme giren Türk siyasi hayatı ve ekonomisi, tüm iş dünyasının derin bir nefes almasına,  kazançlarına yeni kazançlar eklemesine, evlerine yenilerini, araçlarına daha lüks olanlarını ve daha modern fabrikalarda üretim yapar hale gelmişlerdir! Afiyet olsun! Allah daha çok versin!  Tebrik ederiz! Başarılar dileriz!  Kimsenin ne kazancında, ne arabasında, ne evinde,  ne de malı ve mülkünde gözümüz vardır! Hayırlı mübarek olsun! Güle güle kullansın ve otursunlar! Fakat TÜRK DEVLETİ bir saldırı altında ve sıkıntı halinde bulunurken, devlet varlık ve yokluk, beka savaşı verirken, bir iş adamı olarak, 16 yıllı AK Parti iktidarları dönemindeki kazançlarından bir kısmını kaybetmeyi göze alamıyorsam, bu saldırıları,  SAVAŞI  baştan ve toptan kaybederiz! Tüm STK ve ODA başkanlarından rica ediyorum! Tüm iş adamları olan üyeleriniz kazançlarından, bu güne kadar kazandıklarından, almış olduğu evlerden, arabalardan, arsa ve tarlalardan sadece bir kısmını, bir kaçını devleti için kazançlarından kaçırmış olduğu vergileri veya  az vermiş olduğu kazançlarının vergisini bugün tam olarak verebilmelidir! Aksi halde yarın DEVLET kalmaz ise zaten külliyen ve toptan kaybedeceksin! Örnek mi, Afganistan, Irak, Libya, Suriye, Mısır, Yemen ve daha sayamadığım tüm devletleri parçalanan ülkeler, kaos ve sıkıntıda olan memleketlere sadece şöyle bir BAK, DÜŞÜN, TEFEKKÜR ve TEZEKKÜR ET!  Yarın çok geç olabilir! Hemen şimdi, acil ve ivedi olarak Bugün! Peki, İman ehli müminlere, Sonsuz Kudret Sahibi Yüce Allah;  Vallahi, Biz sizleri elbette, biraz korku ile biraz açlık ile mallardan, canlardan, mahsulâttan biraz eksiklik ile imtihan edeceğiz. Ey Peygamber, Sabredenleri müjdele, buyurmaktadır!

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir