TÜVTÜRK Araç Muayene Randevu Bedeli!.

Türkiye’de tüm ticari araç ve otomobillerin muayene zorunluluğu vardır!.  Ticari araçlarda her yıl muayene zorunluluğu bulunurken, hususi araçlarda ise iki yılda bir muayene yapılması gerekir! Muayenesi eksik araçlar trafik polisi tarafından tutulan tutanak ile önce uyarılır ve sonra da trafikten men edilmeye kadar cezalar uygulanır!. Araç muayene ücretlerinin yüksekliği  ise bir başka yazının konusudur!.

Türkiye’de araç muayene için tek yetkili kurum TÜVTÜRK ve birçok ilçede istasyonu bulunmaktadır!. İnternet üzerinden veya telefon ile alınan randevular ile muayene başvurusu yapılır!. Ancak son zamanlarda vatandaşlardan TÜVTÜRK randevu için ücret aldığına dair şikayetler dost sohbetleri ve sosyal medyada gündem konusu olmaya başlamıştır!.

Arama motorlarında, araç muayene veya diğer kelimelerle arama yaptığınızda karşımıza hiçbir şekilde Bakanlık tarafından yetkili TÜVTÜRK Web sitesi kesinlikle çıkmaz! Çünkü araç muayene aracılık firmaları arama motoru reklamları ile her daim birinci sıradadır!. Vatandaş  bu durumu bilmediğinden internette araç muayene randevu kelime araması yapması sonucu karşısına çıkan firmalardan randevu aracılık bedelini yatırmak sureti ile muayene  randevusunu  almaktadır!. TÜVTÜRK sitesinde ücretsiz olan araç muayene randevu işlemi, uyanıklar tarafından ücretli hale gelmektedir!.

TÜVTÜRK yılda 9 ile 17 milyon arasında araç muayenesi yaptığını dikkate alındığında, sadece yüzde onluk  bir kitle, bu firmalardan randevu aldığı takdirde, karşımıza  devasa bir  dolandırıcılık rakamı çıkmaktadır!.

Uyanık firmalar TÜVTÜRK logosunu web sitesinin en üst kısmına veya başka yerlerine de  yerleştirmeyi  ihmal etmez!. Peki, bu uyanık site sahipleri, yasal olarak bu dolandırıcılık suçundan kurtulabilmek için, sitenin altına da bir not düşer; Yetkili firma ile hiçbir alakamız yoktur şeklinde!. Vatandaş bunları okuyuncaya kadar zaten iş işten geçmiş  ve araç muayene randevu adı altında  havale aracı danışman firmanın hesabına yatırılmıştır!.

TÜVTÜRK firma yetkilileri ve Kurumsal İletişim departmanları, arama motorlarında araç muayene kelimeleri ile arama yapılınca çıkan firmalara sürekli olarak suç duyurusunda bulunmalı ve sitelerinin de kapanması için gerekli yasal işlemleri yapmalıdır! TÜVTÜRK, vatandaşları her daim uyarmalı ve bilgilendirmelidir!. Bankalar da araç muayene randevu danışmanlık adı altında ki firmalarına hiçbir şekilde hesap açmamalıdır!

TÜVTÜRK, Türkiye’de periyodik araç muayenesinde yetkili ve görevli tek kuruluş olarak uluslararası standartlarda gerçekleştirdiği periyodik araç muayene hizmeti ile trafik ve araç güvenliğine katkı sağlamayı hedefleyen, konusunda uzman bir kuruluştur!.

TÜVTÜRK, yılda 9 milyonu aşkın aracın periyodik ve yola uygunluk muayenelerini, yaklaşık 4 milyon aracın ise egzoz gazı emisyon ölçümünü gerçekleştirmektedir!. Ücretsiz muayene tekrarları ve tespitlerle birlikte muayene sayısı 17 milyona erişmektedir!.

TÜVTÜRK, tüm faaliyet alanı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından düzenlenmekte ve operasyonları yine  Bakanlık denetiminde yürütülmektedir!. TÜVTÜRK, TS EN ISO 17020 standardı uyarınca Türk Akreditasyon Kurumu ( TÜRKAK )  tarafından denetlenmekte olup, bu standarda göre akredite edilmiş bulunmaktadır!.   TS EN ISO 17020 Standardı, uluslararası muayene hizmeti vermek isteyen ve bu standarda uygun olarak dokümantasyon ve uygulamaları tam anlamıyla uygulayan muayene kuruluşlarını kapsayan bir standarttır!

TÜVTÜRK, Muayene hizmeti öncesi MTV borcu, trafik para cezası, OGS / HGS geçiş ücreti cezası ve trafik sigortası sorgulamalarını  yapıyor!. Sorgulama sonucu borç olması durumunda muayene işlemlerini yapmıyor!. Geçerli bir Egzoz Emisyon Ölçümü  olmaz ise araç muayenede ağır kusurlu olarak değerlendiriliyor!.

TÜVTÜRK, Türkiye Cumhuriyeti Devleti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlık denetiminde periyodik araç muayene hizmeti vermeye yetkili tek kuruluş olarak, araç muayene hizmet randevularını www.tuvturk.com.tr internet adresi ve çağrı merkezinden tüm araç sahiplerine ücretsiz olarak vermektedir! Aman ha, dikkat!. Araç muayenesi adı altında ki  aracı randevu danışmanlık firmalarına kanmayalım!.

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir