SÜ Rektörü ve Rektörlükte ki Bir Yılı!.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, göreve geldiklerinin birinci yılını, 24 Haziran 2021 tarihinde,   Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrullah Eken, Prof. Dr. İlhan Çiftci ve Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat ile Genel Sekreter Prof. Dr. Kamil Beşoluk,   katıldığı basın toplantısında değerlendirdi.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, yapmış olduğu değerlendirmede şu bilgilere yer verdi! Öncelikle şahsına ve tüm ekibine teşekkür eder, başarılar dilerim!

Selçuk Üniversitesi, bilimsel çalışmalarda alt yapısı tamamlanmış, kendi yazılımı ve kendi otomasyonunu geliştiren, küresel anlamdaki değişimleri takip eden, bölgedeki en önemli araştırma merkezlerinden biri olmak yolunda ilerlediğini!

Türkiye’nin en büyük eğitim kurumları arasında yer aldığını! Düşümüz; ülke geleceğinin teminatı gençlerimizin, geçmişine sıkı sıkıya sahip çıkan ve geleceği üstün donanımıyla inşa eden bireyler olarak yetişmesidir!

Veteriner Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı ve Selçuk Üniversitesi Aşı Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezinin yürüttükleri proje;  SARS-CoV-2 virüsünü izole ederek inaktif aşı çalışmalarına devam ettiğini!  Hazırlanan aşıların deney hayvanlar üzerindeki denemeleri tamamlanmış olup FAZ çalışmalarının başladığını!  Aşının 2021 yılı içerisinde üretime geçilmesi yönünde çalışmaların devam ettiğini!

Selçuk Üniversitesi,  50 yaş altı genç üniversiteler arasında dünyada ilk 400’ye girmeyi başardığını! Asya üniversiteleri sıralamasında ise yine ilk 400’de bulunduğunu!

Görevi devir aldığımızda, Tıp Fakültesi Hastanesinin toplam borcu 202 milyon TL’den 50 milyon TL’ye düşürüldüğünü! Üniversitede son yıllarda ödenmeyen 7 milyon TL’nin üzerinde ki;  elektrik, doğal gaz ve su borcu ödendiğini! Üniversitemizin bu alanda borcu kalmamıştır!

11 bin 182 m² inşaat alanı ve 3 bin 600 m² oturuma sahip, tam teşekküllü ‘’Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’’ hizmete açılmıştır!  Yeni küçük hayvan hastanesi,  büyüklük ve donanım açısından Türkiye’de bulunan pet alanındaki hayvan hastaneleri açısından ilk sırada, Avrupa’da ise ön sıralarda yer aldığını!

Veteriner Fakültesi Küçük Hayvan Hastanesinin Diş Hekimliği Ek Hizmet Binası olarak dönüştürülmeye çalışıldığını ve konuyu kaleme aldığımız yazıları takip edebilirsiniz!

1-) https://ahmetunver.com.tr/2020/08/30/selcuk-universitesi-kucukbas-hayvan-hastanesi/

2)  https://ahmetunver.com.tr/2020/09/03/selcuk-universitesi-kucuk-hayvan-hastanesi-2/

3-) https://ahmetunver.com.tr/2020/09/10/selcuk-universitesi-kucuk-hayvan-hastanesi-3/

2021 yılı yatırım programı çerçevesinde, Eczacılık Fakültesinin 10 bin m²’lik bina ve projesi için 30 milyon TL ödenek ayrıldığını!

Eczacılık Fakülte binası da, Küçük Hayvan hastanesinde olduğu gibi, Kalkınma Bakanlığından 18 milyon bütçe alınmak sureti ile başlanması ve bu rakamın üç – beş katı bir rakama bitirilmiş olduğunu da hatırlatmak isterim!

Kovid-19 pandemisi nedeniyle yüz yüze eğitime ara verildiğini ve yapılan değerlendirmeler sonucunda teknik altyapı imkânı sağlanarak 2020 – 2021 bahar yarıyılında hibrit eğitim ve uzaktan eğitim modelinin uygulandığını! 

Üniversite envanterinde bulunan eğitim uçağının Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden yetkilendirme işlemleri tamamlanarak PIC uçuşlarına başlandığını! Göreve geldiğimizde uçak vardı ancak ruhsatı yoktu, şeklinde konuştu!

SÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy,  ev sahibi olduğu ve on beş dakika gecikmeli olarak geldiği basın toplantısında, yapmış olduğu açıklamada,  üç bin üzerinde akademisyen ve yetmiş bin öğrencinin olduğu bir kurumda,  ” yazılım ve teknik alt yapı için milyonlar harcanmasına rağmen”, online eğitimin tam teşekküllü bir şekilde, aksamadan yürütülmesi ve uygulanmasının da kolay bir şey değil, şeklinde ifade etti!

Marmara Üniversitesi, 3300 öğretim elemanı ve seksen bin öğrenci ile uzaktan ve online eğitim, aksamadan ve her gün öğrencinin sabah saat sekizde bilgisayarın başına geçmek sureti ile nasıl başarmaktadır?! Diğer üniversiteleri saymak istemiyorum! Amerika’nın yeniden keşfi talep edilmemektedir! Milletin geçtiği ve yaptığını Anadolu’daki üniversiteler neden yapamıyor?

Selçuk Üniversitesinin genç üniversiteler ve özellikle de Asya bölgesinde ki üniversiteler arasında ilk 400 içerisinde olmaktan gurur duyduklarını! Peki, Avrupa ve Dünya sıralamasında Selçuk Üniversitesinin yeri, durumu ve başarı sıralaması nedir? Asya üniversitelerinin dünya sıralamasında ki başarı ve bilime katkısı nedir?

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, basın toplantısındaki bir ifadesinin çok taaccübüme gittiğini buradan ifade etmeliyim! Bir basın mensubu arkadaşımızın sorusuna cevap verirken, özellikle,  ” burnundan veya burunlarından gelsin ” ifadesini birkaç defa tekrar etmesini çok yadırgadım!

Devletin makamları, lanet etmek ya da beddua okumak yerleri değildir!  Makama geldiğinizde, geçmiş döneme ait, devletin malına bir saldırı veya zayiat verilmiş ve tüyü bitmemiş yetim hakkına el uzatma tespit edilmiş ise, bunların hal merci ya da şikayet makamları bellidir? Devlet, yasa, kanun ve hukuk çerçevesinde yönetilir! Neden yapılmamıştır? Makamlar; lanet etmek, beddua okumak,  şikayet veya sızlanmak yerleri asla değildir!

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

“SÜ Rektörü ve Rektörlükte ki Bir Yılı!.” üzerine 6 yorum

    1. Başarılı,ve Allah korkulu yiğit rektörlerimizi öğretim görevlilerimizi üniversite elemanlarımızı tebrik eder, başarılarının devamını dilerim. Öğretim kurumlarımız bizim için çok önemlidir, zira evlatlarımızın inancımıza kültürümüze göre yetişip bu aziz millete hizmet etmeleri olmazsa olmazımıdır. Geleceğimizin teminatı onlardır. Rabb’im yâr ve yardımcımız olsun, Allah’a emanet olunuz, saygılarımla…

  1. tıp fakültesinin 200 milyon borcunu onlar mı ödemiş? feragata girdiği için maliye bakanlığı tarafından ödendi. o borçlar üniversitenin gelirinden uzun vadede taksit taksit alınacak. 50 milyon borç kaldı diyorlar. madem öyle neden 4d’li işçilerin geriye dönük ücretlerini ödemiyorlar? para yok, öldük, bittik diyorlar? birisi bunu bi açıklasın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir