Tefekkür ve Paylaşım Ayı; RAMAZAN!

Ramazan;    başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu da, iman ehli için cehennem azabından kurtuluş ve Kuran ayıdır! Rahmet, mağfiret ve cehennem azabından kurtulanlardan olabilmek ümidiyle! 

Ramazan; tefekkür ve tezekkür ayıdır!   Hayatın her anında Kuran ile yaşamayı, tezekkür ve tefekkür halinde olmamızı gerektirir! Aksi halde dünya hayatı, insan için sadece bir yarıştan ibarettir! Mal biriktirme, mal yığma ve sayma, makam, mevki, iktidar ve güç yarışı! 

Ramazan;  paylaşma, ikram ve infak ayıdır! Paylaşmanın, ikramın, infakın, sevginin, huzurun, birlik ve beraberliğin tesisine imkân verir!

Dünyada yaşanan kaos ve özelikle de pandemi ile birlikte, tedarik zinciri ve döviz kurlarından kaynaklı, temel gıda ve diğer ürünlerdeki fiyat artışları,  insanların umutlarını tüketmektedir! Temel gıda maddelerine dahi erişemeyen insanların olduğunu hatırlatmak isterim! Mesele böyle bir dönemde;  yardım, infak ve paylaşımda bulunabilmektir!

Şiddet, terör, ülkelerin işgali, insanoğlunun acımasızlığı, sosyal dengenin alt üst olması, maddi değerlerin ön plana çıkması, gıda ve diğer tüm ürünlerdeki fiyat artışları, insanların geleceğe dair umudunu tüketiyor! 

Ramazan,  sadece aç kalmak değildir!  Ramazan, sadece ibadet mevsimi değildir! Ramazan,  özümüze dönme, kendimizi ve çevremizi fark etme, Yüce Allah’ın lütfü ve inayeti karşısında insanın aciz olduğunun farkında olmaktır!

Ramazan, tefekkür ayıdır!  Tefekkür kulun, hayret makamında olması demektir!  Kul,  aklının kavrayamadığı ilâhî sır ve hikmetler karşısında şaşırıp kalması ve istiğrak haline bürünmesidir!  

İnsanın yaratılış safhaları, vücudundaki muhteşem sistemler; çevremizdeki bitkiler, hayvanlar, yeryüzü, gökyüzü, atmosfer, bunlarla temin edilen son derece hassas çevre dengesi!

Ramazan; Allah rızasını umarak; infak, paylaşım, yardım, hediyeleşmek ve ikramda bulunmaktır! ALLAH rızasını kazanmak yarışına katılan kişi ve kurumlarımızın yapmış oldukları tüm ikram, infak, paylaşım ve yardımları Allah dergâhı izzetinde kabul eylesin! Amin!

İnsan için dünya hayatındaki her şey ama her şey sadece bir uyanma, bir akletme,  bir tefekkür ve bir tezekkür vesilesi olduğunu unutmamak gerekir! Akletmek ve tefekkür konusundaki ayetleri hatırlamak kâfi olacaktır!

Ramazan, Anadolu’da ve İslam beldelerinde bir başkadır! Hayatın hızına bir duraklama ve yavaşlatma hareketidir! Birileri; hayatın hızına dur diyebilmek ve yavaşlatabilmek için Yavaşlatma Hareketi kura dursun! Müminler İslam’la tanıştığı ilk günden itibaren, SUKUNET ayı ile Hayatı Yavaşlatma Hareketini devam ettirmektedir!

Ramazan ayında iman ehlinde bir sükûnet hali olmaktadır! Dünyalık işler biraz askıya alınır!  On bir ay canla başla koşturulan dünyalık işler biraz yavaşlatılır! Bir el – bir güç,  bu ayda inananlara biraz dinlenin, kenara çekilin ve hayatı dinleyin, çevrenizde ki insanlara neler olup bittiğini anlamaya, anlamlandırmaya ve tefekkür durumunda kalın mesajı vermektedir! 

Ramazan ayı; hayatın sadece işten, güçten, yarıştan, güçlü olmak, güçlü görünmek,  makam, mevki ve iktidar yarışından ibaret olmadığını hatırlatmaktadır!  

Hayat, sadece iş – güç değildir! Hayat, sadece koşturmaca değildir! Hayat, başka insanlarla yarış değildir! Hayat; makam, mevki, iktidar ve güç yarışı asla değildir! Hayat, aslında sade İNSAN olabilmek yarışıdır!

Hayatı biraz yavaşlatmak bireyin ruhuna çok iyi gelecektir!  Ramazan ayı da buna vesile olmaktadır! Sorumlu olduğumuz zamanı ve ömrü;  sakin,  sükûnetli,  anlamlı, huzurlu ve mutlu bir şekilde yaşayabilmektir, tüm mesele!   

Bu Ramazan ve her Ramazanı,  son Ramazan ayımız olduğunu idrak edebilmeyi!  Ramazan ayını,  huzur ve huşu içinde idrak ettiği, rahmeti ve bereketinden ziyadesi ile müstefit olduğu kullarından eylemesini Yüce Allah’tan dilerim! Daha nice Ramazan ve Kuran aylarına da Sağlıklı bir şekilde erişebilmeyi nasip eylesin! Âmin!

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir