SANCAK; Gazetelerim Emrinizdedir!

Günlerdir, TV programları ve tüm haberlerin konusu, Ethem Sancak; ne dedi, neden böyle dedi ve nasıl böyle bir ifade kullanır vb. konuşma, yorum ve tartışmalara şahit olmaktayız! Peki, neden?

Toplum ve birey olarak, olay ve olguları değerlendirirken, siyak ve sibakı zaviyesinden eksiklerimiz olduğunu düşünüyorum! Sadece güncele bakmak ve görmekle, olay ve olguları net bir şekilde okuyamaz, anlayamaz ve algılayamayız! Net bir okuma olmadığı durumlarda da tabii ki doğru kararlar veremeyiz! Doğru bir karar olmadığında,  neler olabileceğini dahi düşünmek istemem!

Ukrayna ve Rusya savaşının başladığı günlerde,  Ethem Sancak, bir Rus televizyonuna vermiş olduğu röportaj konusu da günlerce gündem olmuştur! Neden acaba?

Pandemi’den kaynaklı tedarik zincirlerinde yaşanan sorunlar ve döviz kurlarındaki artış, tüm temel gıda maddelerine gelen zamlar ve özellikle de enerji fiyatlarındaki artışın yansımaları vatandaşın cebini ve canını yakmakta iken, gündemi meşgul eden ve konuştuğumuz konulara bakar mısınız?  Neden acaba?

Eskilerin ifadesi ile mahalle yanarken tabii ki birileri de saçını taramaya devam edecektir! Mahallenin yanması kimin umurundadır! Ya da mahalleyi kim veya kimler neden yakmaktadır? Yoksa mahallenin yanması kim ya da kimlerin işine gelmektedir? Bu işten kim beslenmektedir?

Peki, neler olmuştur, kabaca izah etmeye çalışalım! AK Parti MYK üyelerinden ve partideki aktif çalışmalarıyla bilinen Ethem Sancak,  AK Parti İstanbul İl yönetimi tarafından disiplin kuruluna sevk edilmiştir!

Ethem Sancak, disipline verilmesini şaşkınlıkla karşılarken ve neden böyle bir karar alındığı da merak ettiğini! Daha sonra da partinin kararını beklemeden istifa ettiği açıklanmıştır!

AK Parti İstanbul İl yönetimi, Ethem Sancak’ı bir konuşmasında;  AK Parti, ABD desteğiyle kuruldu, şeklinde ifadeler, kullanmakla suçlamıştır!

Ethem Sancak; yaptığım konuşmada, Amerika, AK Parti’yi kurdu, destekledi,  diye asla öyle bir şey söylemedim!  Öyle düşünmüyorum! Güvenlik ve NATO üzerine basına kapalı bir söyleşiydi, diyor!

Ethem Sancak; basına kapalı konuşmasının sızdırıldığını ve Disiplin Kurulu’na sevkinin bu konuşmayla ilgili olabileceğini fakat parti yönetiminden kendisine gerekçe söylenmediğini!   Bu konuda benim bir hamlem olmayacak! Benim partizanlık, particilik gibi bir derdim yok! Ben Tayyip Erdoğan’ın neferiyim, diyor!

AK Parti İstanbul-Sarıyer İlçe Başkanlığı;  Ethem Sancak’ın partiden istifa ettiğine dair dilekçesinin ulaştığını ve evrakın da işleme konduğu, açıklaması yapılmıştır!

Sermaye ve sermaye sahipleri, güvenli limanları sever! Siyasi istikrar, ekonomik istikrarı da beraberinde getireceğine göre! Sermaye, güvenli liman olmadan yaşayamaz!

Sermaye ve sermaye sahipleri, paranın büyütülmesi konusunda UZMAN oldukları için gelebilecek tehdit ve tehlikeleri önceden hisseder ve yeni duruma göre de pozisyon almakta mahirdir! Sermaye sahipleri için particilik ya da partizanlık olmaz! Sermaye için dün her daim dünde kalmıştır!

Ya da şöyle ifade edelim!  Sermaye sahipleri ”Öngörü” sahibidir! Tüm bu gelişmeler ve olaylara bir de bu zaviyeden okuma yapmanın gelecek veya geleceği okuyabilmek çerçevesinden daha faydalı olabileceği kanaatindeyim!

Siyaset ve iktidarda olabilecek bir değişimi, öncelikle sermaye sahipleri çok önceden okur ve ona göre de pozisyon almak zorundadır! Aksi halde var olamaz! Aksi halde yaşayamaz!

2019 yılında, katıldığı bir TV programında; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu;  Ethem Sancak,  15 Temmuz darbe girişiminden sonra;  “ Benim gazetelerim emrinizdedir ” dedi!  Ben de;  “ Estağfurullah, gazeteler medya özgürdür ” dedim, şeklinde açıklamada bulunmuştur!

Kılıçdaroğlu konuşmasının devamında; Ethem Sancak için hafızamda, ezberimde iz bırakan birisi değil!  İz bırakması, onun kulvar değiştirip, medya patronluğu yapması, ona böyle imkanların sağlanması, Erdoğan’ı ailesinden çok daha fazla sevmesi, bende büyük bir hayal kırıklığı yarattı!  Bir insan, başka bir insana saygı duyabilir ama hiç kimse kendi ailesini feda ederek saygı duymaz, o farklı bir şeydir, diyor!  

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir