Medvedev; 2023 Yılı Tahmin veya Kehanetleri!.

Rusya eski Devlet Başkanı ve Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, sosyal medya hesabından 2023 yılı; tahmin – öngörü veya kehanetlerini, sıralamış! Neden acaba?!

Adama sorarlar! Daha önce böyle bir tahmin veya öngörülerde bulunmayan bir lider, bugün neden kehanetlerini sıralar ki? Neden?

Yoksa, Baba Wanga ve Medvedev’e aynı merkez mi sufle vermektedir? Neden olmasın! Kehanet – öngörü veya tahminler, aynı merkezden çıkmışa benzer!

Dünya; yazılarımızda sürekli olarak vurgulamaya çalıştığımız, ikinci dünya savaşı akabinde olduğu gibi SOĞUK SAVAŞ benzeri, yeni ÇOKLU bir DENGE yolunda ilerlediğini!

Yoksa; Çoklu Dengenin tarafları netleşirken, birinci dünya savaşı sonrasında dünyayı parselleyen emperyalist güçler, küresel ve hegemonya iddiaları bir bi bertaraf mı edilmektedir! Neden olmasın! Ve neden acaba?

Birinci dünya Savaşı akabinde dünyayı ve özellikle de Orta Doğu ve Afrika’yı cetvelle parselleyen emperyalist güçler, ya küresel ve hegemonya iddialarından vazgeçer ya da kaos ile parçalanma ve dağılma noktasına gelir!

Her seçiş bir vazgeçiş olduğuna göre!

2023 yılında olmasını beklediği olayları sıralayan Rus siyasetçinin sosyal medyada büyük yankı uyandıran tahmin ve öngörüleri, Avrupa ve ABD için felaket senaryoları ile dolu! Neden? Aba altından sopa mı? Yoksa başkaca bir şey mi?

Peki, Rusya eski Devlet Başkanı ve Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Medvedev, 2023 yılı tahmin veya öngörülerde mi bulunuyor, yoksa birilerini, dünya küresel hegemonya savaşında, tehdit mi etmektedir? Hangisi?!

Tercih – karar ve seçim; tahmin – öngörü veya kehanetlerin muhataplarında!

Rusya eski Devlet Başkanı ve Güvenlik Konsey Başkan Yardımcısı Medvedev, 2023 yılı için; TAHMİN – ÖNGÖRÜ veya KEHANETLERİ şöylecedir!

1-) Petrol fiyatları varil başına 150 doları ve gaz fiyatları 1000 metreküp başına 5000 doları geçeceğini!

2-) İngiltere, yeniden Avrupa Birliği’ne (AB) katılacağını!

3-) İngiltere’nin dönüşünden sonra, AB çökecek ve Euro AB’nin para birimi olarak kullanımdan kalkacağını!

4-) Polonya ve Macaristan, Ukrayna’nın batı bölgelerini işgal edeceğini!

5-) ‘Dördüncü Reich’, Almanya; topraklarını ve Polonya, Baltık ülkeleri, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Kiev Cumhuriyeti gibi uydu devletlerini de kapsayacak şekilde kurulacağını!


( Üçüncü Reich terimi, Arthur Moeller van den Bruck tarafından 1923 tarihli Das Dritte Reich kitabında kullanılmıştır! Kutsal Roma İmparatorluğu’nu ( 962 – 1806 ) İlk Reich, Alman İmparatorluğu’nu ( 1871 – 1918 ) İkinci Reich, olarak tanımlamıştır! Üçüncü Reich, Avusturya, dahil olmak üzere tüm Alman halklarını içeren ideal bir devleti ifade etmektedir! Modern bağlamda, Nazi Almanyası anlamına gelmektedir! Naziler tarafından rejimlerini geriye dönük olarak yeniden adlandırılan Birinci ve İkinci Reich’ların halef devleti, meşrulaştırmak için Dördüncü Reich terimi çeşitli şekillerde kullanılmıştır. Neo-Naziler, Nazi Almanya’sına atıfta bulunarak, ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere, etnik olarak saf bir ırktan oluşan devletin öngörülen canlanışını tarif etmek için kullanmaktadır.)

6-) Fransa ile Dördüncü Reich arasında savaş çıkacağını, Avrupa’nın bölüneceğini, Polonya’nın bu süreçte yeniden paylaşılacağını!

7-) Kuzey İrlanda, Birleşik Krallık ‘tan ayrılacak ve İrlanda Cumhuriyeti kurulacağını!

8 -) ABD’de, Kaliforniya ve Teksas’ta iç savaş çıkacağını ve sonuç olarak bağımsız devletler olacağını! Teksas ve Meksika müttefik bir devlet olacağını!

Elon Musk, yeni İç Savaşın sona ermesinden sonra Cumhuriyetçi Parti’ye verilecek bir dizi eyalette başkanlık seçimlerini kazanacağını!

9-) Bretton Woods para sisteminin çökeceğini ve bununla birlikte, IMF ile Dünya Bankası’nın çökmesine yol açacağını!

10-) Bunun akabinde, Euro ve doların küresel para birimleri olarak dolaşımını durduracağını! Bunun yerine dijital para birimlerinin aktif olarak kullanılacağını, iddia etmekte ve vurgulamaktadır!

Daha öncekilerde olduğu gibi PEKİ NEDEN?!

2023; dünyanın barış ve huzuru çerçevesinden, yeni bir doğum veya çok kutuplu yeni bir denge veya yeni bir dünya sisteminin kurulduğu bir yıl olacaktır!

Aksi halde tufan! Aksi halde, birinci ve ikinci dünya savaşında olduğu gibi kan – göz yaşı – yıkım ve milyonlarca insanın ölümle burun buruna geldiği, kaos dolu bir yıl olacaktır!

ÇOK KUTUPLU yeni bir DENGE veya yeni bir DÜNYA SİSTEMİ kurulamadığı takdirde, nükleer savaş veya başkaca kötü senaryolara hazır olmak gerekmektedir! Seçiş ve vazgeçiş!

Emperyalist güçlerin küresel ve hegemonya iddiaları zaviyesinden, neleri seçtiği ve nelerden de vazgeçtiği, öncelikle kendi iç kamuoyları ve dünya insanlığının barış ve huzuru adına mühimdir!

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir