Ulusal Güvenlik..

Güvenlik, insanın doğumundan itibaren geçirdiği, bireysel ve toplumsal evrede kullanılan bir terimdir!

Can güvenliği, neslin güvenliği, namusun güvenliği, malın güvenliği, ailenin güvenliği ve devletin güvenliği türünden ele alındığında, güvenlik ihtiyacı ortaya çıkmaktadır!

Devletin bekası ve milletin birliği söz konusu olduğunda, sağ kalırsam gazi ve ölürsem şehit diyen bir milletin evlatları için vatan ve milletin birliği ve güvenliği tabii ki başta gelmektedir!

Güvenlik ihtiyacı; İnsanoğlu için fiziksel ihtiyaçların hemen akabinde gelmektedir!

Uluslararası ilişkiler disiplini içinde önemli bir yere sahip olan ulusal güç, güvenlik anlayışının temeli sayılmaktadır!

Ulusal güvenlik; devletlerin varlık ve bekasına yönelik tehditlerden uzak kalmak, olarak tanımlanmaktadır!

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, beş bin yıllık devlet geleneği ve Anadolu’nun fethi ile birlikte, kuruluşundan bu günlere, kaderi, bulunduğu coğrafya tarafından çizilmiştir!
Coğrafya bir kader olduğuna göre! Coğrafyada yaşayanlar coğrafyanın gereklerini yapmak ile mükelleftir!

Türkiye; Avrupa ve Asya’yı birbirine bağlayan, boğaz ve denizlere hâkim, birçok medeniyeti barındıran, stratejik önemi yüksek fakat zor bir coğrafyanın getirdiği tehditler ve güçlükleri her daim yaşamış ve halen de yaşamaktadır!

Türk Devleti ve Türk Milletinin iç ve dış tehditlerin birbirine geçtiği, yeni bir ulusal güvenlik stratejisinin uygulamaya geçilmesi gerektiği, Devlet Aklı denetiminde, yeniden ortaya konmaktadır!

Devlet, Milleti ile yeniden, tarihte olduğu gibi et ve tırnak olmuş, dahili ve harici tüm tehditler, bir bir devlet yönetim sisteminden ayıklanmaktadır!

Aksi halde, Turan ve Kızıl Elma yolculuğunu yapamazsınız! Aksi halde, hedeflerinize varamazsınız! Aksi halde, Anadolu’da var olamazsınız!

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin BEKASI adına karar alıcı konumunda ki mekanizma, ulusal güvenlik ve güvenlik örgütlenmesi, yeniden hem inşa ve hem de ihya edilmektedir!

Türk Devlet Aklının neleri tehdit gördüğü ve bu tehditler ile mücadele konusunda alınacak önlemler, yeni kurulan ve halen kurulmakta olan teşkilatlar ile yeniden kurgulanmaktadır!

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir