AK Parti Konya Aday Tanıtım Toplantısı!

12 Nisan 2023 tarihinde, AK Parti Konya İl teşkilatı tarafından organize edilen, 28. Dönem TBMM Konya Millet Vekili aday tanıtım toplantısı gerçekleştirildi! Millet Vekili Aday tanıtım toplantısına, Konya İl teşkilatının yanı sıra ilçe teşkilatları da katılım gösterdi!

Bir gazeteci olarak; Millet Vekili Aday tanıtım toplantılarına, imkan bulabildiğim çerçevede katılım sağlamaya çalışırım! Teşkilatlarda ki dostlar ve özellikle de teşkilat mensuplarının sitemlerini göze almak suretiyle şunu açık bir şekilde ifade etmeliyim!

AK Parti teşkilatlarının bugüne kadar katılmış olduğum EN SÖNÜK, COŞKU ve HEYECAN dozajı da en DÜŞÜK bir program olduğunu, bir kenara not edelim! Neden ve niçin, konularına şimdilik girmeyeceğim!

Teşkilatların ENERJİ, HEYECAN ve COŞKU zaviyesinde düşük olması, 9. sırada Selçuklu ilçe başkanının olması ve teşkilatlardan başkaca bir adayın olmaması, suskunluk sarmalı çerçevesinden, olabilir mi, bilemiyorum!

Bir konuyu da burada ifade etmeden geçmeyelim! 27 Dönem Millet Vekillerinden 28. dönemde aday olarak listeye giremeyen ÜÇ ismin programa katılım sağlamadığını! Neden ve niçin katılım sağlamadıkları, gerekçeleri çerçevesinde dikkate alınabilir!

AK Parti Konya İl Başkanı ve Konya Büyük Şehir eski Belediye Başkanı, listenin birinci sırasında olması hasebiyle de, ŞEHRİN AĞABEYİ KONUMUNDA olan Tahir Akyürek, 207 aday adayının 28. dönem için müracaatta bulunduğunu fakat bu kadar isimden üç – beş kişi hariç kimsenin aday tanıtım salonunda olmadığını ve özellikle de bu isimlere, bir davetiye dahi neden gönderilmemiş olduğunu, vurgulamalıyım!

28 dönem TBMM Millet Vekili Konya Aday listelerinin açıklanması akabinde, Türkiye genelinde olduğu gibi şehrimizde de, teşkilatlar tarafından çok fazla dile getirilmese de, tepkilerin olduğunu, ifade etmeden geçmeyelim!

2018 genel seçimde ki rakamlara göre SEKSEN BİR BİN civarında seçmeni olan; Altınekin, Kulu ve Cihanbeyli bölgesinde iki adayın da, özellikle ön sıralarda olması, teşkilatlar tarafından çok fazla seslendirilmese de, kamuoyu bu konuda rahatsızlığını dile getirmektedir!

Diğer ilçeler çok mu değersiz! Ya da bu bölgenin oyları çok mu daha fazla?! Ya da bizim oylarımız çok mu değersiz, şeklinde sitemler vardır! Yoksa başkaca gerekçeler mi vardır?!

2018 genel seçimde ki rakamlara göre YÜZ ELLİ BİN civarında seçmeni olan; Emirgazi, Halkapınar, Ereğli ve Karapınar bölgesinde, daha önceki tüm seçimlerde, seçilebilecek sıralarda adayların olması ve bu seçimde 11. sırada, Ereğlili fakat Ereğli konusunda çok fazla bilgi ve tecrübesi olmayan bir aday, bölgenin sosyolojik ve demografik yapısından kaynaklı, seçim günü büyük bir hayal kırıklığı ve tepki oyları ile karşılaşılabileceği, konuşulmaktadır!

2018 genel seçimde ki rakamlara göre YÜZ KIRK BİN civarında seçmeni olan; Çumra, Bozkır, Akören, Ahırlı, Yalıhüyük, Seydişehir, Hadim ve Taşkent bölgesinde ise bir Çumralı, iki Taşkentli ve bir de Bozkır bölgesinin adayı bulunmaktadır! Her ne kadar bölgeyi ve bölgenin sorunlarını tanıyıp tanımadıkları sorgulanabilir olsa da!

2018 genel seçimde ki rakamlara göre YÜZ DOKSAN BEŞ BİN civarında seçmeni olan; Kadınhanı, Sarayönü, Ilgın, Doğanhisar, Çeltik, Tuzlukçu, Yunak ve Akşehir bölgesinde, neredeyse dört dönemi dolacak bir vekil karşımızda bulunmaktadır! Akşehir bölgesinin de, sosyolojik ve demografik yapısı gereği, tepkilerini her daim izhar edebilecek bir yapıda olduğunu da, ifade etmeliyim!

2018 genel seçimde ki rakamlara göre YETMİŞ BEŞ BİN civarında seçmeni olan; Derbent, Hüyük, Derebucak ve Beyşehir bölgesinde ise Konya Büyük Şehir eski belediye başkanı bulunmaktadır!

AK Parti İl Başkanı Hasan Angı; Millet Vekili Aday tanıtım toplantısında; 14 Mayıs akşamı Cumhur İttifakının oluşturduğu bu grup 15 milletvekilinin de tamamını meclise göndermenin huzurunu yaşayacağını! Milletvekili listesinin temsil kabiliyeti yüksek, tecrübeli ve dinamik adaylardan oluştuğunu! Hem mecliste, milletvekili sayılarımızı beklenen düzeyin üstüne çıkararak ülkenin bugüne kadarki kazanımlarını yeni dönemde devam ettirmek ve hem de Türkiye Yüzyılını inşa edecek bu ekiplerin heyecanla yollarına devam etmeleri, hepimizin gayreti olduğunu! Bu çerçevede, AK Parti bugüne kadar ki yaptıklarıyla oluşturduğu bu hizmetleri büyütmek, her alanda geliştirmek adına bu çabayı ortaya koyuyor, şeklinde ifadelerde bulundu!

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

“AK Parti Konya Aday Tanıtım Toplantısı!” üzerine 3 yorum

  1. Ey Esir ellerin çilesi,
    Üç kere yıkılıp dört kere yapılan
    Gölgesinde yalancı ilahlara tapılan
    Nemrut Kulesi!
    Senin de secdeye kapanacak zamanın vardır!
    Bekle! Senin de bir zelzelelik canın vardır!

    1. Mehmet bey;
      bir Zelzelelik can ve an’a sahip olduğunu insan denilen varlık bir idrak edebilse! Nemrut Firavun müstesna!

  2. Ey Esir ellerin çilesi,
    Üç kere yıkılıp dört kere yapılan
    Gölgesinde yalancı ilahlara tapılan
    Nemrut Kulesi!
    Secdeye kapanacak zamanın vardır!
    Bekle! Senin de bir zelzelelik canın vardır!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir