Tasarruf Tedbirleri altında, Kuzuların Derisini Yüzmekteler!.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek; Geçtiğimiz günlerde, Kamu kurumlarına ‘tasarruf’ genelgesi göndermiş! Genelgede; taşıt edinimi ve kiralanması, bina yapımı, bakımı ve onarımı işleri, temsil, tören, ağırlama ve tanıtım giderleri gibi alanlarda ‘kısıtlama’ vurgusu yapmıştı!

Eskilerin ifadesi ile! Atı alan Üsküdar’ı geçmiş! Ya da Niğde’nin pazarı geçmiş, Bor’a çok yaklaşmışken! Nereden çıktı bu Tasarruf Tedbirleri de!

Bu genelge çerçevesinde, KAMU kurumlarında ki savurganlık ve keyfi harcamalara matuf; ” TASARRUF TEDBİRLERİ ” başlıklı köşe yazısı kaleme almıştım!

Yazımıza istinaden özelden mail atan ve yorum gönderen dostlarımızı, değerlendirme – yaşanmışlıklar çerçevesinde ki bilgileri ve serzenişlerini kaleme almak ve takdirlerinize sunmak isterim!

  • Türkiye’nin her tarafına yayılmış ve her sektörde faaliyet gösteren ve özellikle de Kamu ihaleleri alan devasa şirketler, acaba devlete ne kadar vergi ödüyor, hiç merak ettiniz mi?
  • Peki, “ Vergide Bağış Sistemi ” adı altında vergiden muaf olmak diye bire şey duydunuz mu?! Detayları hakkında, bir fikrimiz var mıdır?!
  • Duymadık da! Peki, neden acaba? Hem bu topraklar da akla ziyan paralar kazanacaksın ve hem de vergi vermeyeceksin, öyle mi?! Ne ala memleket?!
  • Ya da üç kuruş vatandaşın borcu için icra işlemi başlatan hükümet, siyasilere yakın iş adamlarının milyon milyon veya milyar milyar vergi borçları neden silinmektedir?!
  • Sonra da bu kazandıklarınız ile son model lüks araçlarda gezecek – hava ve caka satacak, lüks konutlarda bir eli yağda bir eli balda yaşayacak ve hem de HAYIR yapmak suretiyle de SEVAP kazandığınızı zan edeceksiniz, öyle mi?!

Yok öyle yağma hasan böreği?! Bu nasıl bir anlayışıdır ki, hem devleti hem de milleti dolandırmak suretiyle, bolca sevaplar kazanıldığı?!

02.01.2004 tarihinde, Vergi Usul kanununda 40/10 maddeye göre, Gelir ve Kurumlar vergisi mükellefleri, vergilerini isterlerse, devlete ödemez, bünyesinde “ Gıda Bankacılığı ” bulunan dernek ve vakıflara verebilirmiş!

Ülkemizde, “ Gıda Bankacılığı ” yapmasına müsaade edilen, 22 adet, Dernek ve Vakıf bulunmaktadır!

  • Mezkur Dernek ve Vakıflar; 100 milyar vergi borcu olan bir şirkete diyor ki; Arkadaş bizim derneğe 50 milyar liralık bağış yap, bizde sana 100 milyar liralık kömür, erzak, giyim ve temizlik malzemesi gibi fatura verelim.
  • Bu faturayı götür Maliyeye ver ve Vergi borcunu kapatmış olursun. Yanına kalan 50 milyar senin kârın olacak. Bizim derneğe verdiğin 50 milyar lira ile de malzeme alıp valiliğe, kaymakamlığa vereceğiz. Onlar da ihtiyaç sahibi fakir fukaraya verecekler! Bu da senin zekatın olacak! Böylece bu devlete vergi vermeyeceksin, diyormuş!

Bir vergi mükellefi örneğin Okul ya da hastane yaptırsa ya da Mehmetçik Vakfına, Çocuk Esirgeme Kurumuna; Kızılay’a yaptığı yardımın sadece 5 milyon lirasını vergiden düşebiliyor!

Anlayan varsa beri gelsin! Yasalara göre kurulacaksın fakat yasaları koyan devlete bir kuruş vergi verilmesine aracılık etmeyeceksin! Hatta engel olmak için her yolu deneyeceksin, öyle mi?!

Böyle bir uygulamaya aracılık etmektense, tüm vergiler, Devletin hazinesinde toplansa ve devlet, vatandaşlarına yapacağı tüm hizmetleri, sosyal devlet olmanın gereği olarak, kendisi yapsa daha ADİL olmaz mı?

Peki, bu devlet nasıl okul yapacak? Nasıl hastane yapacak? Nasıl yol yapacak? Nasıl ekonomisini düzeltecek? Memur ve emeklisine, adil ve hakça bir maaşı nasıl ödeyebilecektir?!

Sonra da üç beş kuruş için elin oğlunun kapısında devleti yönetenler el pençe divan duracak, öyle mi? Türk Devleti ve devleti yönetenleri, bir başka devletin kapısında ya da karşısında, böyle bir muameleye vesile olanlar, aldıkları vebali bir düşünsünler, derim!

Var mı buna bir hakkınız?! Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Devleti temsil eden makamları, ederi beş para etmez ülkelerin karşısında, eğilip bükülmesine sebep olacaksınız, öyle mi?!

Her saniye her dakika her saat her gün her hafta her ay her yıl ve ömrünüz boyunca alnınızı secdeden kaldırmasanız, her gün Umre ve Hac yapsanız, böyle bir vebalin altından kalkamaz ve asil millet ile helalleşemezsiniz!

Utanmadan sıkılmadan sonra da, devletin tüm imkan ve nimetlerinden faydalanmak için her yolu deneyeceksiniz, öyle mi?!

Peki, böyle bir işlem sonucunda, yatağa aç giren, okula gidemeyen, açlıktan ölen ve yokluktan kaynaklı namusunu satan insanlar ile nasıl helalleşebileceksiniz?!

  • Sonra da, Vatan Millet Sakarya türküleri söylemeye devam edeceksiniz, öyle mi?!
  • Sonra da, Camiler de, hutbelerde ve her yerde, doğruluktan, dürüstlükten, vatana ihanet edilmemesi gerektiği, kul hakkı ve iyi insan olmaktan dem vuracaksınız, öyle mi?!

Haram kaynaklardan beslenmek ve tüyü bitmemiş yetim haklarını yemek suretiyle; Allah, Kitap ve Cennetten parsel pazarlamaya devam edeceksiniz, öyle mi?!

  • Sonra da, bu gençlik nereye gidiyor diyeceksiniz, öyle mi?! Var mı buna bir hakkınız?
  • Sonra da, özellikle, Muhafazakar camia çocuklarında, DEİZM ve ATEİZM artıyor diye serzenişlerde bulunacaksınız, öyle mi?! Bunu demeye de hakkınız yok!

Neymiş Efendim! Birileri; Kuzuların derisini yüzmekteler fakat Koçları kırkmak akıllarından bile geçmiyor! Neden acaba?!

Beyler! Koçları görmezden gelirken ya da Kamu kaynaklarından beslenmesi ve semirtilmesine izin verilirken, Kuzular; diri diri ve can çeke çeke ölmesine ya da öldürülmesine sebep olmaktasınız! Bizden hatırlatması!

Yazar Alev Alatlı bir konuşmasında; Her yasal HAK helal değildir ve olamaz! İflas eden kardeşinizin haraç mezat satışa çıkartılan evini almanız, yasal olarak uygundur fakat helal değildir! İmar ruhsatı olan bir müteahhit şehrin ırzına tecavüz ederken yasal olarak suçsuzdur fakat yaptığı iş helal değildir! Keza raf ömrünü uzatmak için ekmeğin içine kanserojen madde koyan fırıncının yaptığı ambalajın üzerine koyduğu sürece yasal dolayısıyla suçsuzdur fakat helal değildir! 21. yüzyılın en yaman projesi helal olanı yasal olanla örtüştürmek olsa gerektir, diyor!

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir