Anadolu, Dünyanın Sıklet Merkezi!

Bu topraklar, kadim Anadolu! Bu topraklar, Dünyanın kilidi ve sıklet merkezi! Bu topraklar, Dünyadaki tüm medeniyet ve kültürlerin beşiği!

Dünya üzerinde; kültür ve medeniyet üreten, tek devlet ve millet, Türkler olduğuna göre! Birilerinin medeniyetten anladığı, sadece yakmak ve yıkmaktır! Tarihten Türkler çıkarılırsa, insanlık adına, tarih diye bir şey de kalmayacağına göre!

Bu topraklar, enerjinin merkezi, dağıtım üssü ve kavşak noktası! Sınırlarımız boyunca, terör örgütlerine verilen destek ve Akdeniz’e savaş gemileri neden gelmiştir? Tarihte; tüm Dünya savaşları, bu topraklarda çıkmıştır!

Anadolu kara parçasına hâkim olmak isteyen küresel ve emperyalist güçler, bölgemizde; hain plan ve sinsi oyunları bitmeyecektir!

Bölge devlet ve halkları, bir ve beraber oluncaya kadar!

Küresel ve emperyalist güçlerin beka ve varlığının devamlılığı ancak bu topraklara bağlıdır! Çünkü hayat damarları bu topraklara hakim olmakla sağlanabilir!

Küresel ekol temsilcileri bu topraklarda her daim etkin konumdadır!

Türk Devleti ve Kadim Türk Devlet Aklı, neler yapmaktadır? Anadolu’daki beka ve varlığı adına, Türk Devleti ebed müddet devam ülküsü çerçevesinde, tüm gelişmeler, kontrol ve denetim altında mıdır?

Yoksa, bölgemizde yirmi iki ülkenin rejim değişikliği ve parçalanması, bölgede kukla devletçikler kurmak için sinsi plan yapan küresel ve emperyalist güçler, hedeflerine adım adım ulaşmakta mıdır!

Tunus ile başlayan Arap baharındaki süreç ve operasyon haen devam etmekte midir? Ya da rafa mı kaldırdılar? Böyle bir şey olamayacağına göre! Sadece öteler ve plan değişikliğine giderler!

Küresel ve emperyalist güçler, Anadolu topraklarında; sosyal, ekonomik ve siyasi kaos çıkarabilmek için her yolu denemektedir! Vazgeçmeyecekler!

Küresel ve emperyalist güçler; Avrasya bölgesi için Türk devletini anahtar, kilit, sıklet ve denge bir ülke olduğunu!

Ortadoğu’dan başlayan, Asya ve Orta Asya bölgesine kadar olan bölgeyi, Dünyanın en büyük enerji deposu, en büyük kara ve nüfus parçası, hegremonya savaşında satranç tahtası olarak tanımlamaktadır!

Avrasya satranç tahtasına hakim olan bir güç, dünyanın hegemonya olarak üstünlüğü bir yüz yıl daha elinde tutmaya devam edecektir! Bölgemizdeki tüm askeri – ekonomik ve sosyal olaylara bu çerçeveden bakabilirsek, sağlıklı okuma yapabiliriz!

Avrasya bölgesinde dünyanın siyasal olarak dinamik devletlerin bulunduğu, ABD’den sonra dünyanın en büyük altı ekonomisi, ticareti ve en büyük altı silah alıcısı da bu bölgededir!

Dünyanın biri hariç resmi olarak bilinen tüm nükleer güçleri ve gizli nükleer güçlerin tümü Avrasya bölgesindedir!

Avrasya üzerinde birden fazla oyuncunun hegemonya ve hakimiyet kurmasına matuf ‘Büyük Satranç Tahtası’ olarak ifade edilmiştir!

Büyük Satranç Tahtasında; Fransa, Almanya, Rusya, Çin ve Hindistan büyük ve etkin oyuncular! İngiltere, Japonya ve Endonezya çok önemli ülkeler olmakla birlikte, büyük ve etkin bir oyuncu değildir!

Ukrayna, Azerbaycan, Güney Kore, Türkiye ve İran kritik olarak önemli jeo-politik mihver rolünü oynarken; Türkiye ve İran’ın her ikisi de, jeo-stratejik olarak büyük satranç oyununda çok etkindir!

Avrasya bölgesindeki tüm devlet ve halklar, bölgenin huzur ve barışı, varlık ve beka adına, Bir ve Beraber hareket etmek zorundadır!. Başkaca bir seçimleri yoktur!

Avrasya bölgesini Büyük Satranç tahtası olarak tanımlayan, küresel ve emperyalist güçler, Türk Devletine, tarihi ve kültürel bağları ile etkin olabilecek ya da SIKLET ve DENGE konumunda tek devlet ve millet olarak yer verdiğini de, hatırlatmadan geçmeyelim!

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir