Kamu da; Tasarruf Tedbirleri ve Bankamatik Memurları!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz; Kalkınma Planı ve 12’inci Kalkınma Planı’nın temelini, ‘tasarruf’ ve ‘verimlilik’ oluşturacak. Kamuda tasarruf ve verimlilik önceliğimiz olacak!

Enflasyonla mücadele ve fiyat istikrarı sadece ekonomik anlamda değil, sosyal anlamda da önemli. Bütçe açığının azalması için kamuda harcama tedbirlerinin alınması çok önemli. Kamuda tasarrufa önem vereceğiz, diyor!

Kamu Kurumları, özellikle de, Belediyeler ve Üniversitelerde, Tasarruf Tedbirleri çerçevesinde, kaleme almış olduğumuz yazılara istinaden, arayan ve yorum yapan dostlara teşekkür ederim!

Peki, her yıl binlerce üniversite mezunu genç İŞ bulamaz, evine ve ailesine de EKMEK götüremezken; yeni üniversiteler, yeni fakülteler ve yeni bölümlerin açılmasını nasıl okumak gerekir?

  • Ülkemizin ekonomik bir kriz ya da darboğazdan geçtiği böyle bir dönemde, Kamu kurumlarındaki, israf ve savurganlık daha fazla göze batmaktadır!
  • Sadece vatandaşlardan veya özellikle de emeklilerden kemer sıkmaları ya da sabretmelerini beklemek, safdillik olacaktır!
  • Mademki, ülkemizde, bir ekonomik bir darboğaz ya da kriz vardır, seksen beş milyon, et ve tırnak olarak herkes elini taşın altına koymalıdır!
  • Belediyeler ve özellikle de üniversitelerde ki, bankamatik memurları deşifre edilmeli, maaşları kesilmeli, emekli edilmeli ya da görevden el çektirilmelidir!
  • Özellikle de, sadece şehrimizde bulunan üniversitelerde ki akademisyenlerden, Ankara, İstanbul ve başka şehirlerde ikamet eden ( tahmini rakam 200 – 300 arasında bir akademisyen olduğu ) fakat ne üniversiteye, ne fakülteye gelen ve ne de derslere giren kişiler, deşifre edilmeli, maaşları kesilmeli ya da görevden el çektirilmelidir!
  • Peki, böyle bir duruma şahit olan; Fakülte yönetimleri, Üniversite yönetimleri ve YÖK ( Yüksek Öğretim Kurulu ) neden soruşturma açmaz ya da başkaca idari ve yasal işlemlere baş vurmaz!
  • Bahse konu akademisyenlerin en az 4 veya 5 asgari ücret maaş aldıklarını da hatırlatmak isterim!

Üniversite; Gerçekleri arayan, bilim üreten ve bilim yayan, en üst düzeyde araştırma, geliştirme ve eğitimin yapıldığı kurumdur!

Üniversite; Fonksiyonel ve fiziksel olarak çağın gerisinde kalamaz, topluma yön verir ve toplumda itici güç rolü üstlenir!

Üniversite; Günlük siyasetin dışında, özerk yapısı ve politika üstü kurumlar olmalı! Yoksa siyasetin tam göbeğindeler mi?

Üniversite dediğimiz kurum akademisyenler ile bir bütündür! Akademisyen olarak tarif edeceğimiz kişi de; Ehliyet, Liyakat ve Adalet, özellik ve nitelikleri aranmalıdır!

Ehliyetsiz – Liyakatsiz – Çapsız Muhteris; sadece onun – bunun – şunun oğlu, kızı ve gelini olmaktan, siyasete yakınlıktan başkaca hiçbir özelliği olmayan kişiler akademisyen olarak üniversitelerde, istihdam edilmemelidir!

  • Akademisyen; Üniversitelerde veya üniversite dengi yüksek öğrenim kurumlarında ilgili uzmanlık alanında bilimsel konular üzerine çalışan, araştırmalar gerçekleştiren ve araştırmalar sonucunda eserler üreten, uzmanlık alanı kapsamında doğrudan öğretim faaliyetlerini gerçekleştiren kişi olarak tarif edilebilir!
  • Ders içeriklerinin planlanması ve hazırlanması çalışmalarına katılmak! Sorumluluğu kapsamında olan derslerin tam olarak yürütülmesini sağlamak! Sınav programlarının tarih ve saatlerinin hazırlanmasına yardımcı olmak! Öğrencilerin çevre ve bölüme uyum sağlamalarına yardımcı olmak ve öğrenci danışmanlık hizmetlerine katılmak!
  • Bilimsel araştırma ve yayınlar gerçekleştirmek! Bilimsel alanda gerçekleştirilecek ulusal ve uluslararası kongrelerin düzenlenmesine destek vermek! Danışmanlığını yürütmüş olduğu öğrenciler arasında yer alan yabancı uyruklu ve özel öğrencilerin (engelli öğrencilerin) sorunlarıyla ilgilenmek! Eğitime katılan öğrencilerin devamsızlık ve başarısızlık sebeplerini araştırarak sonuçları, beraber bölüm başkanlığına bildirmek, şeklinde açıklanabilir!

Üniversiteler; Bilimsel ve saha çalışmalarının yapıldığı, bilimsel ve uygulanabilir makalelerin yayınlandığı, ulusal ve uluslar arası ölçekte patentlerin alındığı, reel sektörde üniversite ismi ile aranan başarılı öğrencilerin mezun olduğu, ülkesi ve bulunduğu şehre; sosyal, kültürel, bilimsel ve ekonomik katkının olduğu kurumlar olarak, bilinir!

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir