Ezoterik Yapı ve Evangelistler -2-

Son yılarda, Dünyamızı KAN gölüne çeviren küresel ve emperyalist güçlerin ezoterik yapılar ile bağlantısı var mıdır? Ülkelerin ve bölgemizin de talan edilmesine ve milyonlarca insanın da ölmesine sebebiyet veren bu ezoterik yapı mıdır?

Bu yapı, Evangelist ezoterik bir örgüt veya tarikat olarak mı kendilerini isimlendirmektedir?

Evangelizmin nedir, dünya ve insanlık hakkındaki hedefleri nelerdir ve Evangelistler kimlerdir? Kelimenin sözlük anlamı, kutsal kitaba yönelmektir. Hangi ve nasıl bir kutsal kitap olduğu da belli değildir?

Evangelism, Amerika’daki Hıristiyan toplumunun en tutucu ve radikal kanadını temsil etmektedir!.

Evangelikler, Eski Ahit’in Yahudilerin Tanrı’nın Seçilmiş Halkı ve Kutsal Toprakların Yahudilerin malı olduğu, Yahudilerin Mesih’in gelişi ile birlikte bir dünya egemenliğine ulaşacakları gibi kehanetleri kabul etmektedir!

Hıristiyanlık ve Yahudiliğin karışımından meydana gelen, Protestanlığın bir alt mezhebi olan Evangelistlere Siyonist Hıristiyanlar da denilmektedir!

Dünya üzerindeki hiçbir kralı tanımayan Protestanlara göre, gerçek kral Mesih İsa, kıyametten önce geri gelecek ve Tanrı’nın dünya üzerindeki krallığının başına geçeceğine inanılmaktadır!

Bunun için kendilerine inanmayanlarla savaşacak ve hepsini yok edecekler! Kendilerine inanmayan kişiler ve topluluklara savaşacaklar, hepsini de Yok etmeyi planlamaktalar!

II. Dünya Savaşı sonrası, Nixon ile politikaya ısınmaya başlayan Evanjelist taban, beyaz Anglo Sakson – Protestan (WASP) Amerikalıları Tanrı’nın seçtiği halk olarak tanımlayan ve tahrif edilmiş İncil kehanetlerine inanan oğul Bush döneminde Neo-conlarla kol kola tekrar sahneye çıkmıştır.

Peki, bugün, Hamas ve İsrail arasında zuhur eden kontrollü savaş akabinde; büyük bir DÜNYA SAVAŞI mı gelecektir? Ya da, Milyonlarca insanın öleceği ve dünya nüfusunun da düşürüleceği, bir savaşın habercisi midir?!

Evangelist ezoterik yapılar; Protestan mezhebinin, teolojisinin Amerika’ya özgü bir türü ve muhafazakâr beyaz Amerikalıların mensubu olduğu ve ABD Başkanın çevresi çevrelemiştir!

Mezkur yapı; Dünya ve özellikle de bölgemizde hayata geçmek üzere olan Bir Yol – Bir Kuşak projesini, denetim, kontrol ve nizam vermesi gerektiğine inanmaktadır!

Mezkur yapı; kendileri gibi düşünmeyenleri, tamamen YOK etmeyi ve 127 ülkenin birlikteliğe yönelik zarar verme veya bu bağları da koparabilmek, parçalayabilmek adına; tehdit, söylem, eylem, girişim, saldırı ve kalkışmalarına şahit olmaktayız!

Acaba, Hamas ve İsrail arasında zuhur ettirilen savaş da bunun bir göstergesi olabilir mi?! Neden olmasın!

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir