Akıllı Toplum & Akıllı Şehirler -2-

Peki; Ne demektir Akıllı şehir?! Daha önce akıllı bilgisayar, akıllı televizyon, akıllı ev, yapay zeka ve akıllı telefon derken, hayatımıza şimdi de Akıllı şehirler mi giriyor?!

Akıllı şehir olmak için veri, veriyi de teknoloji firmalarının işlemesi gerekiyor! Belediyelerin gayesi vatandaşların yaşayabileceği en iyi konforu sunmaktır! Belediye kaynaklarını akıllıca kullanarak insanların tutkuyla bağlanabileceği bir çevre oluşturmaktır!.

Şehirlerin büyümesi ile bazı yan etkiler de açığa çıkmaktadır! Trafikte geçen saatler, hava kirliliği, temiz su bulamama, çöp ve atık yönetimindeki sıkıntılar! Kentlerdeki nüfusun yoğunlaşması, buna bağlı olarak da suç oranlarının artması ve insan güvenliğini tehdit etmesi açığa çıkıyor!

Marka şehir olmak ve bir şehri geliştirmek istiyor olmak; neyi ve nasıl düzelteceği noktasında, size en güzel veri söyler! Veriler ile yorum yapabilmek için de bir sisteme ihtiyaç vardır!.

Akıllı şehir olmakta ki kilit kavram veridir! Bu veriyi geliştiriciler ile paylaşmalı ki ortaya uygulanabilir sistemler çıkabilsin!

Şehrin planları içerisinde internet bağlantı noktaları olarak çalışan trafik ışıkları, acil durumlarda polis, ambulans, itfaiye aracı gibi ilgili araçların trafik sinyalizasyonuna müdahale edebilen, gelişmiş ödeme sistemleri ve akıllı trafik ışıkları!

İmparatorlukların iletişim teknolojileri ile türediğini ve bu araçları kontrol edenlerin ayrıca dünyaya hükmedebileceğine göre, iletişim araçları ve teknoloji birbirinden kesinlikle ayrılamaz!

Dijital dünya bir meta olarak pazarlanmakta; Dijital yaşam, gerçek olandan daha iyi yapar, söylemi bireyin içinde yaşadığı ortamı özetlemektedir Bu teknolojiye ya ayak uyduracağız, ya da bu sistem içinde yok olacağız!

Benimseyip benimsememek bireye ait olması gerekirken, bunun tersine “ya kullan, ya da bu diyardan git” söylemi dayatılmaktadır!

Bugün, dünyada yaşadığımız kaos, karmaşa ve akabinde ki yeni bir düzen ve toplum inşası yönündeki gelişmeler ve ifadelere neler demeli?

Geçmişi ve hafızası olmayan bir toplum mu inşa edilmek isteniyor?! Geriden gelen ve teknoloji uyumlu kitle ile hedeflenen süper akıllı yeni topluma geçiş de çok kolay bir şekilde mi tasarlanmaktadır!

Ya da teknolojinin geldiği zirvede, insan denilen varlığa ŞAH DAMARINDAN daha yakın olabilmek adına, DİJİTAL KÖLE bir düzen mi gelecektir?!

İnsan denilen varlığın; Ne yaptığını değil ne yapacağını ve neleri düşündüğünü, neleri hissettiğine kadar her şeye hakim olmak isteyen dijital KÖLELİK bir sistem!

Beş bin yıllık devlet geleneği ve devlet hafızası olan Türk Devleti, Kadim Türk Devlet Aklı ile birlikte, yeni dünya düzeni ve sistematiği çerçevesindeki yeni toplum inşasına yönelik tüm tedbir, önlem ve planlarını devreye almalıdır!

Akıllı şehirler; vicdanlı, becerikli ve çalışkan belediye başkanlarıyla kurulur!

Günlük siyasi kısır çekişmeler, çevresi ve kendisi için çıkar ve menfaat taleplerinden, kadim millet olarak, kaç asırdır dünya insanlığına bilim, kültür ve medeniyet adına bir eser ortaya koyamadığımız çerçevesinden, çok manidar olduğunu düşünüyorum!

Hz. Mevlana; Kamil odur ki koya dünyada bir eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser, buyurmaktadır!.

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir