Siyaset Kaynamaya Başladı! Peki, Neden?

Son günlerde siyasetin iyiden iyiye ısınmaya ve kaynama noktasına gelmekte olduğuna şahit oluyoruz! Peki, Neden?

Birileri, konjonktüre göre hareket etmekte, durum ve şekil almaktadır! Yirmi yıl önce olduğu gibi bekledikleri konjonktür hazır mıdır? Türk Devleti, yirmi yıl önce ki; konum ve durumda değildir!

Devlet Aklı; her daim teyakkuz halindedir! Her olay, olgu ve gelişmenin bizatihi içindedir! Ya planlayan ya da yürütücü olarak! Yoksa tüm bu yaşadıklarımızın sıradan ve spontane mi olduğunu düşünüyoruz?!

Ülke, yirmi yıl öncesinde olduğu gibi büyük bir değişim ve dönüşümün eşiğinde ve tarih tekerrür ediyormuş!

Yirmi yıl önce, mevcut iktidar partisinin kurulduğu ve günlerde olduğu gibi devlet tıkanmış ve ekonomi de yönetilemez hale gelmiş!

Peki, şimdi soralım!. Ülke yönetilemez bir durum ve konumda olduğu için, Türk Devleti; Doğu Akdeniz, Akdeniz, Karadeniz, Libya, Suriye, Kafkaslar, Balkanlar ve Afrika’da operasyonlar yapmaktadır!

Türk Devleti, mezkur bölgelerde, hem kendi hakları ve hem de bölge halklarının hakları için mücadele vermektedir!

Cumhurbaşkanlığı hükümet yönetim sisteminin olmaz ise olmazı % 50+1 olduğunu unutmayalım!

Yoksa, eskiden olduğu gibi içeride; kaostan beslenen ve sosyal, siyasi ve ekonomik kaos dönemlerini özleyenler mi bulunmaktadır!

İşbirlikçiler ve ağa babaları; Devlet ve Millet olarak; Küresel EKOL Tartışmaları ile bir yüz yılı daha kaybetmemiz, talep edilmekte midir? Kadim Türk Devlet Aklı, böyle biir duruma asla izin vermeyecektir!

Peki, tüm bu gelişmeler çerçevesinde, parti mensubiyeti ve lider taassubu olmadan, Türk devletinin bekası ve Türk milletinin de barış ve huzuru, 2023 – 2053 ve 2071 hedeflerini, Kadim Türk Devlet Aklının kurgusuna matuf, bir projeksiyon çizelim!

Mevcut şartlar altında, belki okuduklarınız doğru olabilir! Siyasette, iki artı iki hiçbir zaman dört etmediğine göre! Bazen üç, bazen de beş veya altı edebilir, unutmayasınız!

Mevcut şartlar altında, yeni partiler ve daha yeni yeni kurulacak partiler, başkaca parametreler ve denklemleri de eklemek sureti ile siyaseti, ittifak sistemini ve genel seçimi, yeniden okuma yapmayı tavsiye ederim!

Kadim Türk Devlet Aklı denetiminde ki Türk Devleti ebed müddet devam hedefleri çerçevesinde, Devlet Aklı tanımlı görevlerinin gereği; mezkur partilerden bazıları bölen, bazıları parçalayan, bazıları da toplayan ve bazıları da çarpan etkisi görevini yapacaktır!

Bir kısmı, görevinin farkındadır! Bir kısmı da ne yaptığını dahi bilemez! Devlet ve Devlet Aklı, ne yaptığını ve neleri de yönlendirdiğini çok iyi bilmektedir! Saldım çayıra mevlam kayura, diyemez!

Türkiye gibi ülkelerde ki siyasette, yirmi dört saat çok uzun bir süredir! Türkiye’de siyaseti okumak ve anlayabilmek için; sadece söylenenlere değil, söylenmeyenlere odaklamak gerekir!

Hangi siyasetçi, nerede, neleri ve neden söylemiştir! Bir de, neleri söylememiştir? Neden söyleyememiştir? Okuma yapabildik mi?

Kadim Türk Devlet Aklını tüm bu süreçlerde; KURGU ve PLANA dahil etmediğimiz takdirde, her okuma ve yorum, eksik ve yanlış olacaktır! Kadük kalacaktır! YOK hükmünde olacaktır!

Devlet her gün 18 yaşındadır! Devlet Aklı; Devletin bekası ve milletin birliği adına, her şeye hakim bir konumdadır!

Devlet AKLI; Devlet Yönetim sistematiğinde, Küresel Ekol temsilcilerinin etkili ve yetkili bir konum ve durumda olmasına asla izin vermeyecektir!

Yeni Dönem; Horasan geleneğinden gelen, TÜRK bir lider önderliğinde ki; RESTORASYON süreci ile kalkınma ve şahlanma hamleleri başlayacaktır!

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir