Tasarruf Tedbirleri; Kime ve Neye Karşı?!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz, Kalkınma Planı ve 12’inci Kalkınma Planı’nın temelini, ‘tasarruf ’ ve ‘verimlilik’ oluşturacak. Kamuda tasarruf ve verimlilik önceliğimiz olacak, diyor!

  • Fakat tüm Belediyeler ve KAMU Kurumlarında, KEYFİ HARCAMA – İSRAF ve ARAÇ KİRALAMA İMPARATORLUĞU devam! Neden Acaba?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz; Üretirken de tüketirken de verimlilik ve tasarruf bilinciyle hareket etmemiz gerekiyor. Bu nedenle verimlilik ve tasarruf temelli planlar ve programlar hazırlayacağız ve bunların uygulamalarını da denetleyeceğiz. Sonuçları ve gerçekleşmeleri de şeffaf şekilde paylaşacağız, diyor!

  • Fakat tüm Belediyeler ve KAMU Kurumlarında, bir kişinin yapacağı işlere, siyaseten; ÜÇ – BEŞ ve ON kişi, istihdam edilmeye devam edilmektedir! Peki, NEDEN?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek; Geçtiğimiz günlerde, Kamu kurumlarına ‘tasarruf’ genelgesi göndermiş! Genelgede; taşıt edinimi ve kiralanması, bina yapımı, bakımı ve onarımı işleri, temsil, tören, ağırlama ve tanıtım giderleri gibi alanlarda ‘kısıtlama’ vurgusu yapmış!

Peki, Cumhurbaşkanı yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz ve Maliye Bakanı; Kamu Kurumlarında ki; ‘TASARRU TEDBİRLERİ’ çerçevesinde ki açıklamalarına istinaden; özellikle de Taşra teşkilatı İl müdürlükleri, Belediyeler, Kaymakamlıklar, Rektörlükler ve Valiliklerde; şahit olduğum – gözlemlediğim ve içeriden almış olduğum istihbarı bilgiler çerçevesinde ki; Keyfi Harcamalar ve MAKAM Araçlarına matuf İSRAFI kamuoyunun takdirlerine sunarım!


Tüm şahit olduklarımız çerçevesinde; Tasarruf Tedbirleri vatandaşa karşı ve vatandaşa yönelik olduğudur! Vatandaşın yediği ekmekte gözleri var! Ekmeği, Ekmeğe katık yapmasına dahi tahammülleri kalmamış!

KAMU da SAVURGANLIK – İSRAF – KEYFİ HARCAMA ve MAKAM ARACI İMPARATORLUĞU hız kesmeden devam edilmekte olduğuna şahit olmaktayız!

  • YAZLIK – KIŞLIK ve ARAZİ MAKAM ARACI sayısındaki artışa ne demeli?! 3 değil 5 değil tam YEDİ MAKAM ARACI olan kurum müdürü ve belediye başkanları!
  • ARAZİ ARACI olarak; milyon milyon TL değerinde ki; AMAROG ve JEEP marka, ithal jip satın alınması ya da kiralanmasına, ne demeli?!
  • Yoksa, kendilerine yakın birilerine kurdurulan paravan şirketler üzerinden satın alınan ya da kiralanan bu araçlar ile, kamu kaynakları ve sermaye transferi mi, yapılmaktadır?
  • 2019 yerel seçimleri ile bugün arasında; onun – bunun oğlu – kızı – gelini ve damadını, belediyelerde istihdam etmek için PERSONEL Sayısının İKİ veya ÜÇ KATINA çıkarılmasına, ne demeli?!
  • Tüm bunların üstüne! Sevda türküleri üstüne! Tarihi KAMU binalarında ki KEYFİ olarak yapılan TADİLAT ve HARCAMALAR da, cabası!
  • Vatandaş KEMER SIKMAYA devam! EKMEĞE EKMEĞİ KATIK yapmaya devam! Gerekirse KEMERDEN ilave bir kaç DELİK Daha açmalı! Ya da hem kemeri ve hem de belini inceltmeli! Nasıl olacaksa!

Anlamadığım bir diğer konu; Her yıl binlerce üniversite mezunu genç İŞ bulamazken; yeni üniversiteler, yeni fakülteler ve bölümlerin açılmasına ne diyorsunuz?!

  • Yetmişe yakın İletişim fakültesinden her Yıl YEDİ BİN öğrenci mezun olmaktadır! Peki, iletişim fakültesi mezunu gençler nerede istihdam edilmektedir! Merak edeniniz oldu mu?!
  • Büyük bir kısmı, ya devlet memuru ya da polis olmaktadır! Ya da Üç Harfli marketlerde kasiyer!
  • Peki, özellikle yeni açılan üniversitelerdeki, yeni açılan fakülte ve bölümlere; birilerinin ehliyetsiz – liyakatsiz – çapsız ve kifayetsiz muhteris oğlu – kızı gelini ve damadını, akademisyen veya öğretim görevlisi olarak istihdam etmek – iş sahibi yapmak ve millete ilave yük ve vergiler bindirmek için mi açılmaktadır?!
  • Beyler! Burnunuzdan gelir! Bu asil milletin vergilerini, birilerinin ZÜBÜK oglu ve kızına har vurup harman savurmayın derim! Buna vesile olan tavassut edenler de, hesabını verir! Bu milletin AHI yerde kalmaz!
  • Peki, bu kadar üniversite – fakülte ve bir o kadar da yüz binleri geçen akademisyen rakamları ile bu kurumlarda; Ülkenin menfaati, kalkınması, bilim adına, NE ve NELER üretilmektedir?!

Hani, Üniversite ve Akademiyi; BİLİM üretildiği – Klasik Entrika dolu Filmlerinin üretilmediği, Araştırma ve Geliştirme faaliyetlerinin yapıldığı, bulundukları şehir ve ülke ekonomisine, hem bilimsel ve hem de ekonomik katkı sağlayan kurumlar olarak biliyorduk! Nerede!

  • Peki, Devletin Malı DENİZ yemeyen de, KERİZ ya da DOMUZ kafası ile yetiştirilen bir nesli; Devletin kurumlarında, etkili ve yetkili makamlara getirdiğimiz takdirde, mezkur yaşananlardan farklı bir gelişme olmasını mı bekliyorduk?! Ya da ne olmasını?!
  • Peki, Devlet kimdir ve nedir? Millet kimdir ve nedir? Devlet, Millet için mi, vardır? Millet, Devlet için mi vardır? Devlet dediğimiz kurum, Milletin kurumsallaşmış bir hali olduğuna göre! Kim deniz, kim keriz? Ya da kimler denizi ve domuzu yemektedir?!
  • Peki, Kamu Kurumlarında Tasarruf Tedbirleri, KİME ve NEYE Karşı Yapılmaktadır?! Neden?!


Sonsuz Kudret Sahibi Yüce Allah; Bakara Suresi 205. ayette; O yanından ayrıldığında ( iş başına geçip idareci – yönetici olduğunda ) yeryüzünde fesat ( anarşi ) çıkarmaya, ekini ( ekonomiyi ) ve nesli helâk etmeye çalışır. Allah fesadı ve bozguncuları sevmez, buyurmaktadır!


Sonsuz Kudret Sahibi Yüce Allah; Ali İmran suresi 161. ayette; Kim emanete ( kamu malına ) hıyanet ederse, kıyamet günü hıyanet ettiği şeyle birlikte gelir. Sonra da hiçbir haksızlığa uğratılmaksızın herkese kazandığının karşılığı tastamam ödenir ve onlara haksızlık edilmez, buyurmaktadır!

Yayınlayan

ahmetunver

Ahmet Ünver; İletişim Uzmanı; İletişim, Kurumsal İletişim, Halkla İlişkiler, Reklam, Marka, Marka Yönetimi, Marka İletişimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir